Surse din partidul aflat la putere au facut dezvaluiri despre scandalul dintre PSD si conducerea Televiziunii Nationale. Multe dintre scenariile create pe aceasta tema au fost fanteziste. Cel mai absurd a fost ca tot ceea ce se petrece ar fi legat de lupta dintre Basescu si Stolojan pentru controlul TVR.

Inlocuirea lui Valentin Nicolau cu Horia Alexandrescu - director general si Dan Andronic - presedinte al Consiliului de Administratie al TVR este discutabila. Oricum Horia Alexandrescu conduce un ziar pro-PSD, iar fiica sa este intr-un post-cheie in structura comunicarii in partid. Dan Andronic a fost retras din functia de manager al campaniei electorale a PSD, dar nu i s-au luat din atributii.

Si conflictul Adrian Paunescu si George Pruteanu versus Valentin Nicolau a fost creat artificial. Pana acum, presedintele Televiziunii Nationale nu a dat dovada de fronda fata de PSD.

Nici partidul la guvernare nu este foarte interesat de un nou scandal vizavi de media, in conditiile cazurilor "Romania libera", "Evenimentul zilei" si Agentia de Monitorizare a "Acadamiei Catavencu". Mai mult, Valentin Nicolau ar putea fi impins catre liberali, ceea ce ar lovi intr-un PSD care si-a rezolvat bunele relatii cu toate celelalte televiziuni.

Dupa alegerile preliminare din PSD si dupa congresul din august, multe personaje grele ale partidului au fost trecute in randul doi. Influentele personaje s-au regrupat insa si incearca sa revina in prim-plan. Scandalul cu TVR este tocmai jocul unei asemenea grupari. Ca pion central, dupa cum relateaza sursele, este folosita Dorina Mihailescu, fost om de baza in PSD.

Doar in trei luni a fost inlocuita la guvern de Anca Alexandrescu, a fost plasata pe un loc neeligibil in Prahova si a fost subordonata noului conducator al campaniei electorale - Dan Nica.

Numele celor care fac presiuni asupra lui Nicolau sunt ale dusmanilor Dorinei Mihailescu, si nu ai presedintelui televiziunii. Dorina Mihailescu ar dori sa devina negociatoare intre Valentin Nicolau si conducerea PSD. Ar aplana conflictul si ar reaparea, din nou, in prim-plan.

Din aceasta pozitie, ar putea lovi in Dan Nica, in Anca Alexandrescu, in firmele de publicitate ale Mihaelei Nicola, Bogdan Enoiu, Dan Andronic, Bogdan Teodorescu, Cezar Caluschi.

Lucrurile sunt obisnuite pentru situatia din PSD. Ca intotdeauna, sunt create crize pentru a putea fi exploatate de anumite cercuri interne de interese. Cheia este presedintele TVR, Valentin Nicolau. Daca a inteles ca este obiectul unor jocuri murdare de interese, va sti sa ramana departe de acestea si sa tina si postul national departe de ele.