Azi, de la ora 17.00, Steaua joaca la Sofia cu TSKA, iar Dinamo, de la ora 20.00, la Bucuresti, cu Partizan Blegrad. Gazeta Sporturilor scrie ca echipa din Ghencea a trezit un interes urias la Sofia, in timp ce Prosport noteaza declaratia lui Andone, care sustine ca Dinamo va marca cel putin doua goluri. Ambele meciuri sunt transmise in direct de TVR 1.

Gazeta Sporturilor: Zenga-mania

Ros-albastrii au trezit un interes urias la Sofia. Peste 50 de ziaristi au venit la aeroport sa filmeze, sa fotografieze si sa ia interviuri lui Neaga si compania. Insa in momentul in care din vama a iesit Zenga, intreaga presa de la sud de Dunare a dat navala sa prinda cel mai bun cadru cu italianul.

Walter, imbracat intr-un costum negru, cu camasa alba, larg desfacuta la git, cu pantofii negri, sapca albastra cu emblema Stelei in centru si ochelarii negri de soare, le-a facut semn sa se calmeze ca nu se grabeste si le va sta la dispozitie cit va fi nevoie.

Cind a iesit in afara aeroportului, asupra lui s-au napustit mai multi copii bulgari, fetite si baieti, unii pentru a se fotografia cu el sau pentru a-i cere autograful. Antrenorul Stelei n-a refuzat pe nimeni, fanii lui din Bulgaria venind cu fotografii de pe vremea cind italianul apara poarta lui Internazionale Milano.

Cind in sfirsit a ajuns in dreptul autocarului, Zenga a fost aplaudat de intreg lotul Stelei, toti jucatorii fiind uimiti de primirea de care a avut parte Walter.

Acesta a zimbit, a ridicat din umeri, le-a facut apoi cu mina tuturor trecatorilor din fata aeroportului si a urcat in autocar, care i-a dus pe el si pe fotbalisti la hotelul Hilton, stabiliment unde stelistii au mincat si apoi s-au odihnit.

Interviuri in 3 limbi

In cele aproximativ 15 minute in care a raspuns ziaristilor bulgari, Zenga a vorbit la inceput in engleza, a continuat in italiana si, la final, a trebuit sa ofere raspunsuri chiar in romaneste unui reporter bulgar care stia foarte bine limba romana.

Domnule Zenga, cit de greu va fi pentru Steaua la Sofia?

Foarte greu, dar am incredere in echipa mea. Am cistigat la Bucuresti in prima repriza a dublei manse si este foarte important acest lucru. Noi vrem calificarea si trebuie sa mergem mai departe. Daca Steaua va juca in grupele UEFA, va fi bine in primul rind pentru fotbalul din Romania. Acelasi lucru e valabil si pentru Dinamo. Ginditi-va numai ca vor fi patru meciuri extraordinare la Bucuresti.

Il considerati cel mai important meci al sezonului?

Aceasta intrebare e bine venita, aduce noroc. Mi s-a adresat si la partidele cu Zeleznik, Dinamo sau TSKA, in tur.

- Ati luat in calcul si varianta sa jucati la 0-0?

Nu venim aici sa ne inchidem in aparare, asta e clar! Nu trebuie sa jucam la egal, ci pentru victorie. TSKA este o echipa buna, cu doi-trei jucatori de mare valoare, insa echipa e intotdeauna cea care va face diferenta.

Antrenorul lui TSKA spune ca se gindeste chiar si la penalty-uri.

Si eu la fel. Sintem pregatiti pentru orice. Pentru 90 de minute, pentru prelungiri, dar si pentru lovituri de departajare. Chiar luam in serios varianta cu penalty-urile si ne-am antrenat special si in aceasta privinta.

Un ziarist bulgar a adaugat: Asta inseamna ca va fi 2-1, nu?. Ce ii raspundeti?

Va fi 2-1, dar pentru Steaua!

(Dan Udrea)

Prosport: "Dam un gol pe repriza"

Ando spune ca pentru a se califica este esential ca elevii sai sa marcheze macar o data in primele 45 de minute. Constienti ca o calificare in grupele Cupei UEFA ar sterge cu buretele toate rezultatele slabe din acest inceput de sezon si ar aduce si un plus in planul imaginii, dinamovistii promit pentru diseara o prestatie de zile mari.

Totusi antrenorul campionilor, Ioan Andone, lasa discret si o portita pentru eventualitatea in care echipa sa nu va putea remonta diferenta de scor inregistrata in tur: “E greu de recuperat acel 3-1 din tur. Tocmai de aceea nu sintem entuziasti. Dar, atit timp cit avem o sansa, trebuie sa fim optimisti”.

Andone spune ca Partizan este o echipa puternica, ce are insa si puncte vulnerabile: “Sirbii se apara in linie, ceea ce inseamna ca putem sa-i surprindem. Insa, inainte de toate, trebuie sa fim atenti la apararea noastra si sa nu mai gresim. Vreau 1-0 la pauza. Daca se va intimpla acest lucru, avem sanse mari sa ne calificam in timpul regulamentar chiar”.

Tehnicianul cere suportul publicului, foarte important in astfel de confruntari. “Dupa evolutiile din ultima vreme le-am cam ramas datori suporterilor. Prin rezultatele obtinute nu am facut decit sa-i indepartam de noi. Acum este un moment prielnic sa ne luptam pentru ei. Avem nevoie de fani in numar cit mai mare.

Sint constient insa ca stadionul nu va mai fi plin, pentru ca Partizan nu e Manchester”, a concluzionat Falcosul. (Mihai Ionescu, Mugurel Dumitru)