Steaua a dat la Sofia peste o echipa tare si peste un public fantastic. 20.000 de spectatori au creat o atmosfera de infern pentru echipa lui Zenga, insa vazind in fata ochilor numai alb si rosu, stelistii au scos flacari pe nari inca din debut. Posesie, tisniri pe contratac, totul spre uimirea gazdelor.

In minutul 15 s-a auzit primul oftat al tribunei. Dorinel "assist", cap Oprita si Zenga avea miinile in aer. Steaua continua sa se apere sus si sa paseze precis. Corner. Prelungire Baciu, sut Paraschiv, dar Zafirov scoate de pe linia portii. Asaltul Stelei continua, insa bomba lui Dorinel e scoasa de Ivanov (32).

Pe contraatac, Sakaliev cerseste un penalty la interventia lui Ghionea, iar arbitrul, chiar daca e nordic, e slab de inger si se pacaleste. Arata punctul cu var, insa aliura si intuitia lui Hamutovski il himnotizeaza pe Dimitrov. Bara. Ramine 0-1.

Peste doar 3 minute, meciul se incheie. Pasa inteligenta Florentin, gol Paraschiv peste Ivanov. TSKA e la pamint, dar are forta sa marcheze un eurogol (45).

Partea a doua. Steaua e stapina. Dorinel e calm si precis, Paraschiv joaca fiecare minge la sacrificiu, Baciu respinge tot, iar Ogararu face meciul vietii in fata lui Ianev. Romanii isi permit sa se joace cu bulgarii, dar sint aidoma unui calau, care tot ascute toporul si intirzie sa-l foloseasca.

Si vine minutul 76. Ghionea reactioneaza tirziu, Gargorov nu iarta si meciul se incinge. Steaua cade fizic. Zenga da cu pumnii in acoperisul bancii de rezerva. Se joaca numai la poarta Stelei, insa Hamutovski face minuni in fata lui Sakaliev (80). Minutele trec greu, dar trec. Fluier final. Zenga se intoarce catre tribuna oficiala si face un salut.

Acolo stau doi oameni care i-au dat incredere si el a readus Steaua in Europa. Bine ai revenit in Romania, Zenga.

"Am primit gol repede si asta ne-a taiat elanul. Steaua a inscris de doua ori din doua ocazii. Pacat ca n-am reusit sa le valorificam pe ale noastre si am irosit si penaltyul"

Hristo Ianev

Spasov: "Experienta Stelei si-a spus cuvintul"

La conferinta de presa, antrenorul Ferario Spasov era extrem de afectat. Sperase la mai mult, macar la o victorie de palmares. El a explicat ca "adversarii nostri au exploatat la maximum greselile din defensiva noastra, iar noi nu am reusit sa valorificam ocaziile, un penalty si suportul publicului. Daca Dimitrov nu rata lovitura de pedeapsa, altfel s-ar fi scris istoria acestui joc".

Ferario a urat apoi succes Stelei si lui Walter Zenga in grupele Cupei UEFA.

"Misiune indeplinita. Puteam sa si cistigam, dar la 2-0 ne-am relaxat putin. Asteptam de mult asta, chiar vorbeam cu colegii ca puteam sa ii eliminam chiar si pe Liverpool"

Adrian Neaga

"Am fost mult timp accidentat si am ocazia acum sa ma revansez fata de cei care au crezut in mine. Dedic victoria familiei mele, colegilor, conducatorilor, suporterilor"

Dorinel Munteanu

"A fost cel mai important meci din viata mea. Cel mai greu, dar si cel mai frumos. Ma bucur ca am reusit sa-l anihilez pe omul lor cel mai periculos, pe Ianev"

George Ogararu

Giovani a fost fan Steaua

Chiar daca Giovani si Gigi Becali s-au evitat, impresarul a spus inainte de joc ca va fi suporterul Stelei. Dupa meci, procuratorul, care a venit la Sofia si pentru a incerca sa-i deschida un lant de magazine in capitala Bulgariei lui Adrian Mutu, a concluzionat: "O partida foarte fumoasa. Ne-am calificat. Sper ca si Dinamo sa ajunga in grupele Cupei UEFA".

Gazeta sporturilor - 1 octombrie 2004

Dinamo nu a prins grupele UEFA. La capatul unui joc slab suporterii au taxat prestatia, atat a jucatorilor, cat si a conducerii, care a fugit dupa meci fara sa faca vreo declaratie.

SORIN ANGHEL, MARIAN STEFAN

Visul unei nopti de toamna s-a incheiat urat. Se facea ca Steaua si Dinamo vor merge brat la brat in grupele Cupei UEFA. Numai ca dinamovistii nu au fost in stare sa tina pasul cu rivalii din Ghencea, vazandu-se scosi de pe tablou de Partizan Belgrad. O echipa care, desi anul trecut a jucat in grupele Ligii Campionilor, nu poate fi trecuta in categoria "granzilor" din Europa.

IARBA. Handicapul celor doua goluri din meciul tur, atunci cand sarbii s-au impus cu 3-1, a fost imposibil de remontat aseara de trupa lui Andone. "Sigur vom inscrie un gol", spunea tehnicianul dinamovist inaintea jocului. Declaratia sa a fost din pacate una falsa, elevii sai inscriindu-se intr-o lupta surda la mijlocul terenului.

Dinamo a fost neputincioasa, spre dezamagirea celor de la "oficiala", unde Cristi Borcea isi etala tacticos trabucul.

TRIBUNA. Gustul placut al tigarilor de foi s-a amestecat la final cu amaraciunea eliminarii din Cupa UEFA. Suporterii au erupt si si-au huiduit idolii. "Rusine sa va fie!", "Borcea, lasa-ne!", "Plecati cu totii!", "La bautura, cu totii la bautura", "Conducere de cacat, pe Dinamo ai mancat" sau "Sunteti penibili!" au fost scandarile care au rasunat din tribunele stadionului.

TRISTETE. La final, Andone si-a asumat o parte din esecul echipei. "E trist pentru noi ca dupa un an de munca nu am reusit sa ajungem in grupele UEFA. Sunt dezamagit ca n-am castigat macar la Bucuresti. Eu sunt vinovat din cauza unor jucatori, pe care trebuia sa-i fac sa nu ajunga acolo, cum e cazul lui Semeghin si Iordache.

De acum trebuie sa recuperam totul in campionat, pentru ca vrem sa jucam si la anul in cupele europene". Dintre jucatori, doar Florentin Petre a vorbit: "N-am avut noroc. Mingea nu a vrut sa intre in poarta. Calificarea s-a pierdut la Belgrad".

Speriati probabil de atitudinea ostila a suporterilor, conducatorii dinamovisti Nicolae Badea si Cristi Borcea au plecat de la stadion fara a scoate vreo vorba.

PLEACA?

"Atitudinea suporterilor nu e normala. Daca nici ei nu ma mai vor, voi vorbi cu impresarul meu sa plec la alta echipa. Dragoste cu sila nu se poate face" - Florentin Petre

NASU' LA MECI

Ultima achizitie a lui Dinamo, atacantul Adrian Mihalcea, a fost si el prezent la meci. Fostul jucator al lui Genoa a venit la meci impreuna cu sotia sa, Steluta, si a luat loc la tribuna zero, in mijlocul suporterilor dinamovisti. Asta in vreme ce la oficiala a fost abundenta de VIP-uri. Presedintele FRF, Mircea Sandu, selectionerul Anghel Iordanescu, actorul Stefan Banica Jr.

, chestorul Toma Zaharia, omul de afaceri Bagher Karimzadeh, proprietarul Prodal Grup sau pesedistul Dan Matei Agathon au fost la "oficiala" alaturi de Nicolae Badea, Vova Cohn, Vasile Turcu, Gigi Netoiu si Cornel Dinu.

BORCEA INJURAT CA NU S-A JUCAT PE DINAMO

Ideea disputarii returului cu Partizan Belgrad pe stadionul National din Complexul Sportiv "Lia Manoliu" s-a dovedit total neinspirata. Oficialii lui Dinamo au mizat pe o afluenta la fel de uriasa precum la partida cu Manchester United, dar lucrurile au fost departe de asa ceva. Pe cea mai mare arena din tara nu au venit decat aproximativ 15.

000 de spectatori, insuficient pentru a umple stadionul. Cu acelasi numar de suporteri, stadionul din Stefan cel Mare, acolo unde Dinamo disputa jocurile de campionat, ar fi fost arhiplin, ceea ce ar fi creat o atmosfera incendiara. Pentru acest lucru, directorul executiv al "cainilor", Cristi Borcea, s-a "bucurat" de injuraturile suporterilor dinamovisti de la tribuna zero.

"GROPARII"

Aflati in drum spre Bucuresti, pentru jocul de aseara cu Dinamo, suporterii lui Partizan au trecut prin Craiova. Doua dintre cele peste 20 de autocare au oprit timp de cateva minute pe Strada Calea Severinului, pentru ca sarbii sa se aprovizioneze cu mancare.

Intrati in magazinul statiei Peco VGB "ultrasii" lui Partizan si-au umplut buzunarele si rucsacii cu produse in valoare de circa 3 milioane de lei, parasind incinta benzinariei fara a achita. "Au furat de la snacks-uri si cornuri, pana la pasta de dinti si deodorante. Au plecat ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic", a spus un angajat al statiei.

Reamintim ca la meciul cu Otelul Galati, desfasurat la Constanta in turul preliminar al Cupei UEFA, "Groparii", cum sunt denumiti fanii lui Partizan, au fost evacuati din stadion intrucat au provocat incidente si au instigat la violenta, batandu-se cu fortele de ordine. Aseara totusi, cei care au ajuns la meci s-au comportat destul de civilizat. (Mario Morcov)

Jurnalul National - 1 octombrie 2004