Cea de-a 30 editie a Targului Tehnic International Bucuresti /TIB/ isi va deschide portile marti, 5 octombrie, in incinta Complexul expozitional Romexpo din Bucuresti, editia din acest an gazduind peste 1.040 de firme din care 416 sunt straine.

Alaturi de participantii traditionali, editia jubiliara a TIB 2004 gazduieste si noi participanti, printre care Camera de Comert si Industrie a Sloveniei, Oficiul European de Brevete si Institutul Spaniol de Comert Exterior.

In cadrul TIB 2004 se vor mai desfasura o serie de manifestari expozitionale complementare: Inventika /expozitia de inventii si cercetare persoane fizice/, cea de-a 4-a editie a expozitiei Conceput in Romania /Conro/, la care vor participa principalele institute de cercetare, precum si, in premiera, Targul Tinerilor Intreprinzatori /TTI/.

De asemenea, TIB 2004 va lansa o expozitie retrospectiva TIB - de la prima editie 1970 si pana in prezent - care va fi organizata de Romexpo in pavilionul 30. Vor fi expuse colaje din arhiva presei scrise, ilustratii - arhiva foto, imagini de arhiva, afise si cataloage ale manifestarii TIB de la diverse editii.

Totodata, Regia Autonoma de Transport Bucuresti va infiinta pe perioada celei de-a 30a editii a TIB /510 octombrie 2004/ linia speciala 631 de autobuze care va circula intre Piata Romana si Piata Presei Libere, pe traseul Bd.Lascar Catargiu, Bd.Aviatorilor, Bd. Maresal Prezan, Arcul de Triumf, P-ta Presei Libere, cap linie '' P-ta Presei Libere'' cu intoarcere prin Bd.Marasti, Sos.

Kiseleff, Piata Victoriei, apoi traseul de ducere.

Organizatorul actualei editii a TIB organizeaza si un concurs pentru expozantii care vor prezenta cate un exemplar al catalogului manifestarii TIB 1970. Premiile acestui concurs constau in castigarea a 3 standuri standard de 20 mp, 15 mp si respectiv 9 mp pentru editia TIB 2005. Cataloagele vor fi aduse organizatorilor, in pavilionul 32 Dispecerat.