S-au desemnat trupele romanesti care vor participa la MTV Europe Music Awards, pe 18 noiembrie, la Roma, in Italia.

Pentru sectiunea - secundara, ce-i drept - “Best Romanian Act” se vor bate anul acesta Ombladon featuring Raku (“Egali din nastere”), Firma (“Important”), Activ (“Doar cu tine”), Cargo (“Daca ploaia s-ar opri”) si O-Zone (“Ghitarele”).

Cei cinci nominalizati au fost alesi in urma voturilor telespectatorilor, exprimate in perioada 1-17 septembrie 2004. In cursa au intrat toate videoclipurile romanesti difuzate pe MTV Romania, in perioada septembrie 2003-septembrie 2004. Dintre cele cinci nume insa, unul va fi cel premiat cu tam-tam in capitala Italiei.

Astfel, incepind din 7 octombrie, telespectatorii din Romania sau de aiurea vor putea vota formatia preferata, dintre cele cinci, numai prin sms la numerele pe care MTV Romania le va pune la dispozitie.

Anul trecut, in cadrul aceleiasi competitii, cistigatoare a fost aleasa trupa rock AB4, cu piesa “Cold”, care i-a surclasat pe mai popularii Parazitii, Andra vs Tiger One, O-Zone si Voltaj. De data aceasta, ca favoriti pleaca O-Zone, trupa basarabeana devenind in ultimele luni una dintre cele mai populare formatii din Europa.