Steaua va juca in urmatoarea ordine:

Joi, 21 octombrie - Athletic Bilbao v Parma / Steaua Bucuresti v Standard Liege

Joi, 4 noiembrie - Parma v Steaua Bucuresti / Besiktas v Athletic Bilbao

Joi, 25 noiembrie - Standard Liege v Parma / Steaua Bucuresti v Besiktas

Miercuri, 1 decembrie - Besiktas v Standard Liege / Athletic Bilbao v Steaua Bucuresti

Joi, 16 decembrie - Standard Liege v Athletic Bilbao / Parma v Besiktas

--------------------------------------------------------------------------------

REACTII

Gazzetta dello Sport a titrat dupa extragere ca Parma se va infrunta cu Zenga, considerind Steaua un adversar „abordabil”.

"Cum sa nu fie bine? Nu mai conteaza cu ce echipe jucam, din moment ce am ajuns aici. Daca vrem sa ne aratam valoarea si ca Steaua sa redevina o forta, trebuie sa aratam ca sintem in stare sa ne calificam. Mai avem mult pina sa ajungem in finala Cupei UEFA. Este cea mai echilibrata grupa, orice echipa poate merge mai departe.

Bilbao este favorita, dar jucindu-se o singura mansa, orice se poate intimpla. As vrea sa jucam acasa cu Standard Liege si cu Besiktas. Sper ca pina la ultimul meci din grupa sa avem deja doua victorii"

Mirel Radoi

"Este ceea ce vreau, trebuie insa sa si putem. Isi revine finul (n.r. - Mirel Radoi), imi mai este mie frica de Parma? Sta cu sabia deasupra capului sa-si apere nasul. Vreau sa ne calificam primii in grupa. Sa fie intr-un ceas bun!"

Gigi Becali

"Bine ca n-am picat cu Iasiul, ca eram morti"

Gigi Becali

"Aceasta echipa este facuta de mine, n-am mostenit nimic. Sa iei o echipa de la zero si dupa patru ani s-o duci in grupele Cupei UEFA este foarte mare performanta. De-aia este sarbatoare. Nu ma intereseaza ce spune unul sau altul. Steaua era poate mai jos ca Otelul sau ca Bistrita daca nu veneam eu"

Gigi Becali

„Consider meciul cu Standard Liege cel mai greu, pentru ca va fi primul. Mi-ar fi placut sa jucam cu Bilbao acasa, pentru ca un meci pe terenul propriu al unei formatii basce este foarte dificil”

Walter Zenga

„Singura echipa care este mai puternica, dupa cum au inceput competitiile interne, este Athletic Bilbao. Dar lupta pentru primele 3 locuri ramine deschisa si cred ca avem sanse foarte bune sa mergem mai departe!”

Dorinel Munteanu

"Este foarte bine. Am cazut cu echipe cu nume, dar pe care cred ca le putem depasi. Daca invingem in primele doua meciuri, sintem deja calificati. Am dorit sa cadem cu echipe mari, pentru ca este posibil ca formatiile asa-zise mici sa fie mai puternice"

Gigi Becali

"Este extraordinar din punct de vedere financiar pentru Steaua. Din acest motiv as prefera sa jucam cu Parma acasa"

Gigi Becali

"Nu mai sint grupe usoare. Este usor daca invingi. Sper sa ne calificam ca sa nu mai aiba nimeni ce comenta. Am cazut cu echipe puternice, ramine sa demonstram ca sintem buni"

Gigi Becali

"Stiu doar ca ne vom califica, pentru ca merg trei din cinci"

Gigi Becali

--------------------------------------------------------------------------------

Athletic Bilbao

Echipa spaniola ocupa locul 15 (cu 5 puncte) dupa sase etape in Primera Division. Vedetele echipei antrenate de Ernesto Valverde sint Joseba Etxeberria, Urzaiz si Julen Guerrero. Este singurul club din prima liga spaniola care nu are in lot decit jucatori din Tara Bascilor. Bilbao are una dintre cele mai slabe aparari din Spania, incasind 11 goluri, si joaca mult mai bine pe teren propriu.

Parma

Fosta echipa a lui Mutu si actuala a lui Zicu are un start slab de sezon, ocupind locul 18 (antepenultimul) in Serie A dupa 5 etape, fara nici o victorie. Amenintata cu falimentul in vara, clubul emilian s-a salvat cu mari eforturi, despartindu-se de multe staruri. Vedetele echipei au ramas atacantul Gilardino, golgeterul campionatului trecut, si portarul francez Frey.

Besiktas

Locul ocupat in campionat: 14 (6 puncte)

Vedete: Pancu, Sergen, Carew

Caracterizare: In criza inca de la jumatatea sezonului trecut. Schimbarea antrenorului in vara, Vicente Del Bosque in locul lui Mircea Lucescu, n-a adus relansarea asteptata: doar o singura victorie in 8 etape. Tehnicianul spaniol este amenintat cu demiterea si ar putea sa nici nu apuce meciul cu Steaua.

Standard Liege:

locul 5, cu 14 puncte in 8 etape

antrenor - Dominique D'Onofrio

capitan - Eric Deflandre, international belgian

vedeta - Sergio Conceicao

8 titluri de campioana

in turul 1 a trecut de Bochum, 0-0 la Liege si 11 in Germania, cu gol marcat in minutul 91

Grupa A

Feyenoord

FC Schalke 04

FC Basel

Hearts

Ferencvaros

Grupa B

Parma FC

Besiktas

Athletic Bilbao

Steaua Bucuresti

Standard Liege

Grupa C

Club Brugge

Real Zaragoza

FC Utrecht

Dnipro

Austria Viena

Grupa D

Newcastle

Sporting Lisabona

Sochaux

Panionios

Dinamo Tbilisi

Grupa E

Lazio

Villareal

Middlesbrough

Partizan Belgrad

Aegaleo

Grupa F

Glasgow Rangers

Auxerre

Grazer AK

Amica Wronki

AZ Alkmaar

Grupa G

Stuttgart

Benfica

D. Zagreb

Heerenveen

Beveren

Grupa H

AEK Atena

Lille

Sevilla

Allemannia Aachen

FC Zenit

Gazeta sporturilor - 6 octombrie 2004

Mihai Stoica: "Suntem obligati sa castigam primul meci"

Presedintele executiv al FC Steaua, Mihai Stoica, a fost prezent azi la pranz la Nyon (Elvetia), luand parte la tragerea la sorti in urma careia gruparea pe care o conduce a aflat numele viitoarelor sale adversare din cadrul grupelor Cupei UEFA.

"Daca unii specialisti afirma ca am cazut bine, eu spun ca bine pentru Steaua ar fi fost in Grupa H. In cele doua grupe foarte puternice am fost repartizati noi si Partizan Belgrad. Chiar si asa, eu sunt convins ca avem sanse reale de calificare", a declarat Mihai Stoica pentru site-ul oficial al clubului Steaua.

Referindu-se la programul de disputare a celor patru partide ale echipei sale, presedintele stelist a afirmat: "Daca Bergomi ne-a cam pus la zid, calculatorul a mai reparat cate ceva, oferind un program bun echipei noastre. Suntem obligati sa castigam primul meci".

Adversarele Stelei

Parma a promovat pentru prima oara in Serie A in anul 1990, atunci cind clubul a fost preluat de familia Tanzi, iar sponsorul principal a devenit firma de lactate Parmalat. Din acel sezon gruparea italiana nu a mai parasit prima liga, mai mult a fost una dintre principalele pretendente la ocuparea unui loc pe podium.

Insa, de la sfirsitul anului 2003, Parma se confrunta cu grave probleme financiare, dupa ce principalul finantator, grupul Parmalat, a intrat intr-un amplu proces de restructurare, fiind nevoit sa renunte la echipa.

Fondatorul Parmalat, Calisto Tanzi, si doi fosti directori financiari au fost arestati, iar compania plasata sub protectia legii falimentului, dupa ce in gestiunea societatii a fost descoperita lipsa mai multor miliarde de euro.

Stadionul "Ennio Tardini, unde evolueaza Parma in meciurile de pe teren propriu, are o capacitate de 28.783 de locuri. Actualul presedinte al clubului este Guido Angiolini, iar antrenor este Silvio Baldini. De asemenea, in staff se afla si Arrigo Sacchi, care ocupa functia de consultant tehnic.

Cei mai reprezentativi jucatori ai Parmei sint italienii Marco Marchionni, Domenico Morfeo, Alberto Gilardino, Massimo Maccarone, francezul Sebastien Frey si australianul Mark Bresciano. In lot mai este romanul Ianis Zicu.

In acest sezon in Serie A, Parma nu a obtinut nici o victorie, reusind trei egaluri si doua infringeri. Cu trei puncte acumulate, Parma se afla pe locul 18.

Clubul Athletic Bilbao a fost infiintat in anul 1898 si a cucerit opt titluri de campioana a Spaniei (ultimul in 1984), 24 de Cupe ale Spaniei (ultima in 1984) si o Supercupa a Spaniei, in anul 1985. Athletic Bilbao a disputat finala Cupei UEFA in sezonul 1976-1977, fiind invinsa de Juventus Torino cu scorul general de 1-3.

Vedetele echipei antrenate de Ernesto Valverde sint Joseba Etxeberria, Urzaiz si Julen Guerrero. Athletic Bilbao se afla pe locul 15 in campionatul spaniol de fotbal, acumulind 5 puncte in sase meciuri.

Echipa spaniola s-a calificat in grupele Cupei UEFA dupa ce a eliminat echipa turca Trabzonspor, dupa 2-3 la Trabzon si 2-0 acasa.

Clubul Besiktas Istanbul a fost infiintat in anul 1908, in palmareas figurind 14 titluri de campioana si cinci Cupe ale Turciei. Ultimul titlu a fost cucerit in urma cu doua sezoane, cind echipa a fost pregatita de antrenorul roman Mircea Lucescu.

La echipa din Istanbul, antrenata acum de Vicente del Bosque, evolueaza si internationalul roman Daniel Pancu. Alti jucatori de marca din echipa pregatita de fostul tehnician al echipei Real Madrid sint Sergen si Carew.

Besiktas Istanbul ocupa locul 14 in clasamentul campionatului Turciei, cu 6 puncte in opt etape. Besiktas s-a calificat in grupele Cupei UEFA dupa ce a eliminat echipa Bodo Glimt, scoruri 1-1, in Norvegia si 1-0, la Istanbul.

Clubul Standard Liege a fost fondat in 1900 si in palmaresul echipei figureaza opt titluri de campioana a Belgiei (ultimul fiind obtinut in 1982) si cinci Cupe ale Belgiei (ultima in 1993).

Standard Liege ocupa, dupa opt etape, locul cinci in campionatul belgian, cu 14 puncte, avind cu sase mai pitine decit liderul FC Bruges. In sezonul trecut, fosta echipa a lui Mircea Rednic si a lui Liviu Ciobotariu a terminat pe locul trei, dupa Anderlecht si FC Bruges.

In turul intii al Cupei UEFA, Standard a eliminat echipa germana VfL Bochum, dupa 0-0 la Liege si 1-1 la Bochum, printr-un gol marcat de Jorge Wiston, in minutul 90+2.

Printre cei mai cunoscuti jucatori din lotul formatiei Standard se numara portughezul Sergio Conceicao, portarul croat Vedran Runje, fost la Olympique Marseille, belgieni Eric Deflandre si Phillipe Leonard si brazilianul Wamberto, fost la Ajax. Echipa belgiana este pregatita de Dominique D’Onofrio.

Conceicao s-a accidentat la un antrenament in urma cu citeva zile si va lipsi de pe teren aproximatix o luna.

ProSport - 6 octombrie 2004