Afaceristul-politician Gigi Becali a refuzat ieri sa faca vreo declaratie de martor in dosarul fratilor Camataru, cercetati sub acuzatia de spalare de bani. El a fost "citat procedural la domiciliu", a aratat reprezentantul Parchetului, Ramona Bulcu, pentru a se prezenta la ora 14,00 in vederea audierii.

"Pentru ca nu s-a prezentat, el va fi recitat, in conditiile legii, pentru a fi audiat la o data ulterioara", a sustinut sursa citata. Patronul Stelei nu se va prezenta niciodata insa la Parchet, dupa cum a declarat el insusi din luxosul sau birou situat in sediul Hotelului Marriott.

El le-a dat pur si simplu cu flit anchetatorilor, facand, pe alocuri, declaratii incoerente cu un puternic iz politic: "Respect legea, dar nu ma duc la Parchet. Nu vreau sa ma duc. Sa vina sa-mi puna catusele. Pana nu-i vad acolo pe cei care au devalizat banci si au subminat economia nationala, nu ma duc".

Patronul Stelei se considera victima unei aliante secrete, in care sunt amestecati de-a valma americanii, israelienii, cu lideri politici de pe meleagurile noastre. N-a lipsit mult ca Becali sa-si depuna candidatura la presedintie, chiar ieri la Parchet, dupa cum ne-a marturisit liderul PNG, aratand totusi ca mai mediteaza asupra acestui aspect.

Readus la subiect de intrebarile jurnalistilor, Gigi Becali a catadicsit sa faca referiri si la relatiile lui cu fratii Camataru. Astfel, el a sustinut ca nu are nici o legatura cu Sile si Nutu Camataru, negand faptul ca ar fi imprumutat vreodata bani de la acestia: "N-avea Nutu atatia bani sa-mi dea mie pentru jucatori. Nutu avea vreo 3-4 sute de mii de euro pe care ii tot invartea.

Nici eu nu i-am dat vreodata bani". Becali a spus ca singurele relatii pe care le-a avut cu cei doi Balint au fost de vanzare-cumparare a unor animale. Apoi, pentru ca si-a adus aminte ca afacerea nu s-a facut "pe chitanta", el a aratat ca de fapt a fost vorba despre un troc ca de la fermier la fermier. "Eu am luat de la ei trei cai sau sase cai, doi pauni, o caprioara.

Ei au luat de la mine doua vaci, doi vitei. Eu aveam o ferma, ei aveau o ferma", a declarat Gigi Becali, negand relatiile de prietenie cu Sile si Nutu Camataru. "Probabil, la Comisie, Nutu s-a laudat ca e prieten cu mine, crezand c-o sa-i fie mai usor", a incercat Becali sa explice declaratiile facute de Nutu Camataru, la 22 septembrie, in fata Comisiei de abuzuri din Senat.

Reamintim ca Nutu Camataru a declarat atunci ca "Gigi Becali este prietenul meu, de cate ori am avut bani si, chiar daca nu am avut si a apelat la mine, am luat de la cumetri si i-am dat cand a avut nevoie sa plateasca oamenii". El a adaugat ca atunci cand a cumparat caii lui Ilie Alexandru, scosi la vanzare, i-a dat o parte lui Gigi Becali, de la care a primit peste 100.000 de dolari.

Ulterior, Becali i-a dat caii inapoi "gratis" pentru ca a desfiintat ferma.