Potrivit unui sondaj national INSOMAR, realizat in perioada 4-5 octombrie la comanda ziarului Ziua, Adrian Nastase ar fi votat la alegerile prezidentiale din acest an de 49% dintre cei intervievati, fiind urmat de Corneliu Vadim Tudor cu 26%. Traian Basescu 20% , in timp ce 6% dintre repondenti nu sunt hotarati cu cine sa voteze, iar 2% au spus ca nu voteaza.

Intrebati daca Alianta dintre PNL si PD va continua sa existe dupa iesirea din viata politica a lui Stolojan, 56% dintre cei intervievati au raspuns “Da“, 25% au spus ca acest lucru nu se poate sti, iar 19% au precizat ca nu va mai exista.

Daca duminica viitoare ar fi alegeri generale, 39% dintre repondenti ar vota cu Uniunea PSD+PUR, 29% cu Alianta D.A, 11% cu PRM, 5% – cu UDMR, 2% cu Actiunea Populara. 7% nu sunt hotarati, iar 5% nu voteaza.

83% dintre cei ce au raspuns sondajului il vad pe Traian Basescu cel mai potrivit candidat al Aliantei D.A. la functia de presedinte, 5% au lasat la alegerea PNL, 2% au optat pentru Mona Musca, 1% pentru Valeriu Stoica si 9% au spus ca nu stiu.

32% dintre repondenti considera ca Stolojan s-a retras din cursa pentru alegerile prezidentiale pentru ca este foarte bolnav, 25% au spus ca sunt probleme in Alianta D.A., 15% considera ca a fost santajat, 5% cred ca a fost sfatuit de familie sa renunte, 3% au spus ca din cauza neintelegerilor cu PD, iar 19% nu au stiut sau nu au vrut sa raspunda intrebarii.

Decizia lui Stolojan de a nu mai candida a fost apreciata ca fiind una nu prea buna de 52% dintre cei intervievati, 28% au vazut-o ca pe una deloc buna, 13% nu au raspuns sau nu au stiut sa raspunda, 5% au spus ca e o decizie nici buna, nici rea, si doar 1% au apreciat-o ca fiind una destul de buna sau foarte buna.

79% dintre cei intervievati sunt in foarte mare masura la curent cu decizia lui Stolojan de a nu mai candida, 9% stiu acest lucru in mare masura, 8% in mica masura, iar 4% nu au deloc cunostinta despre acest lucru.