HVB Bank Romania, impreuna cu Bank Austria Creditanstalt au pus la dispozitia Anchor Grup SA, pentru realizarea centrului comercial Plaza Romania, ce se va deschide la finele acestei luni, un imprumut sindicalizat, in valoare de 45 milioane de euro, pe o perioada de 7 ani.

Proiectul Plaza Romania este cea de-a doua investitie in centre comerciale ale Anchor Grup SA, dupa Bucuresti Mall, localizat in zona Vitan.

Situat in vestul Capitalei, in zona Lujerului, Plaza Romania ofera circa 40.000 mp de suprafata inchiriabila.

Complexul va gazdui un supermarket cu o suprafata de 6.000 mp, un magazin Zara de peste 2000 mp, "Food and Fun Gardens", un cinema multiplex cu 11 sali de cinema, un centru de distractii si numeroase alte magazine. Parcarea are o capacitate de peste 2.400 de locuri. Realizarea proiectului a durat mai mult de un an, iar costul total al investitiei s-a ridicat la 55 milioane de euro.

Ali Ergun Ergen, director general al Anchor Grup SA, a declarat ca in viitor, compania va continua sa dezvolte afacerea sa de baza, centrele comerciale. "Alte trei noi proiecte sunt analizate in acest moment", a spus Ergen.