PSD a definitivat, ieri seara tarziu, listele parlamentare, abia dupa ce o parte a conducerii partidului a fost la Palatul Cotroceni pentru avizul final de la presedintele Iliescu. Dupa convorbirea de joi dimineata dintre Ion Iliescu si Adrian Nastase, situatia listelor parlamentare ale UNPSD+ PUR nu a fost stabilita. Ca urmare, ieri seara, in jurul orei 20.

00, o echipa restransa condusa de Adrian Nastase si Octav Cozmanca a fost obligata sa mearga la Cotroceni pentru a primi avizul final al listelor pentru Parlament. Surse din partid ne-au declarat ca la intalnire a fost invitat si Dan Voiculescu, liderul PUR. Pesedistii au trebuit sa-i prezinte sefului statului temele complete.

Adica listele completate atat cu propunerile lor cat si cu cele ale umanistilor. Mai mult, ei au avut ca misiune sa stabileasca numele candidatilor cu care se vor fali la sedinta Congresului de azi de la Sala Palatului.

A trebuit sa se aleaga persoane cu notorietate care, in cadrul alegerilor, sa aiba capacitatea de a se erija in lideri de opinie si mai ales de imagine pentru a creste popularitatea listelor. La Sala Palatului au fost invitati insa toti cei peste 500 de candidati propusi pe liste, fie ei pe locuri eligibile sau nu.

Candidatul la functia de premier al posibilului guvern PSD+PUR, Mircea Geoana, a declarat, ieri dimineata, ca listele "au fost definitivate in linii mari".