Dupa ce sedinta Biroului Executiv, care s-a desfasurat in sediul Senatului, s-a incheiat, conducerea pesedista a renuntat la masinile cu girofar si a luat-o la pas catre Sala Palatului, urmata indeaproape de sepepisti. Ba chiar au reusit performanta de a traversa Calea Victoriei fara a opri circulatia, asa cum le sta in fire.

Numai ca la intrarea pe strada ce duce catre Sala Palatului alaiul, in frunte cu Adrian Nastase, a luat-o direct pe mijlocul drumului, fara sa mai tina seama de masinile care trec prin zona. Aceasta atitudine l-a enervat la culme pe un taximetrist, care nici mai mult, nici mai putin a accelerat, intrand in grupul de pesedisti si claxonand puternic.

Nu mult a lipsit ca Nastase sa fie luat pe capota si zdruncinat. Salvarea a venit de la gorila sepepista care a lovit taxiul, amenintandu-l pe sofer. Cat despre Nastase, in urma incidentului a tras o sperietura zdravana, frica citindu-i-se in ochii mariti nefiresc. Interesant este ca vazand tot ce s-a intamplat mai multi soferi din trafic au inceput sa claxoneze si sa rada de mai-marele PSD.