Presedintele PNTCD, Gheorghe Ciuhandu, a declarat, sambata, la Cluj-Napoca, ca partidul pe care il conduce va sustine conditionat candidatul Aliantei PNL-PD la Presedintia Romaniei, in cazul in care acesta va intra in turul al doilea.

Primarul Timisoarei a adaugat ca, inainte de luarea unei decizii, va trebui facuta o analiza, deoarece sustinerea lui Traian Basescu va trebui sa aiba si efecte in plan politic. "Sustinerea va trebui negociata corect, cinstit, pe fata. Nu va fi o sustinere neconditionata. Ar fi fost o sustinere neconditionata daca relatia pe care noi am dorit-o cu Alianta D.A. ar fi fost alta.

Daca in perioada preelectorala n-am fost buni pentru Alianta, cred ca intre cele doua tururi sustinerea va trebui negociata", a aratat Ciuhandu.

Candidatul PNTCD pentru Palatul Cotroceni le-a reprosat liderilor PNL si PD ca s-au "lepadat" de PNTCD, sustinand ca taranistii au fost singurii vinovati de guvernarea dintre 1996 si 2000. De asemenea, purtatorul de cuvant al partidului, Andrei Dimitriu, a sustinut ca relatia politica cu Alianta PNL-PD "comporta anumite discutii", in vederea sprijinirii primarului Capitalei pentru Cotroceni.

Totodata, Ciuhandu a afirmat ca statul trebuie sa se retraga din sistemul economic, sa nu mai fie un element care si sa joace, si sa ia decizii.

"Statul trebuie sa fie garantul unor activitati economice care sa se dezvolte pe principii de moralitate", a spus liderul PNTCD, adaugand ca partidul pe care il conduce pledeaza pentru aplicarea principiului subsidiaritatii, unde care statul ar trebui sa transfere o parte din atributiile sale catre autoritatile locale.