Cinci consilieri PD au trecut la PUR, astfel ca Alianta a pierdut majoritatea in CJ Prahova

Cinci din cei sase consilieri judeteni ai PD din Prahova s-au inscris in PUR, determinind schimbarea raportului de forte in Consiliul Judetean in favoarea PSD, a anuntat ieri PUR Prahova. Aceasta organizatie spune ca cei cinci s-au alaturat fostului lider judetean PD Prahova, Romeo Hanganu, inscris in PUR in urma cu doua saptamini.

“Nu despre solidaritate este vorba, ci despre niste avantaje materiale care le-au fost promise de catre PSD”, a precizat insa deputatul PD de Prahova Paula Ivanescu. Consilierii judeteni ai PD, a mai spus Ivanescu, au fost momiti de catre PSD cu propuneri tentante: functii remunerate in euro si locuri in Consilii de Administratie.

Paula Ivanescu a sustinut ca numai patru dintre consilierii PD au recunoscut ca au trecut la PUR. “Acestia au fost trecuti pe liste la alegerile locale de insusi Romeo Hanganu, care a spus atunci ca-si asuma raspunderea pentru ei”, a precizat deputatul PD.

Potrivit vicepresedintelui PD Vasile Blaga, in urma acestor demisii, Alianta pierde majoritatea in Consiliul Judetean, dar nu si conducerea acestuia. Dupa alegerile locale, majoritatea in Consiliu era detinuta printr-un pact de PUR-PD-PNL.

Dupa ce PUR a virat catre PSD, presedintele Consiliului Judetean, Florin Anghel (PUR), a preferat sa plece din PUR decit sa colaboreze cu PSD si a trecut la PNL. In consecinta, Alianta are acum conducerea CJ Prahova, dar a pierdut majoritatea prin demisia consilierilor PD.

Controlul politic al judetului are o miza extrem de mare intrucit Prahova reprezinta, dupa Bucuresti si Constanta, una din principalele zone de interes economic.