Premiul de excelenta UNESCO “ Cecilia Banc “in valoare de 1500 dolari canadieni pentru popularizarea stiintei va fi acordat impreuna cu premiile pe sectiuni pe 10 noiembrie cu ocazia zilei mondiale a stiintei pentru pace si dezvoltare durabila.

Concursul se va organiza pe 4 sectiuni TV (reportaj, talk-show) si web-site, radio, presa scrisa – publicatie periodica de popularizare si cotidian si carti de popularizare a stiintei. Pentru fiecare sectiune premiile au o valoare de 1000 de euro si se acorda anual de CNR UNESCO si de Asociatia Jurnalistilor de Stiinta din Romania.

Pana la sfarsitul lunii octombrie, pot prezenta candidaturi scriitori, ziaristi, redactori sefi sau directori de publicatii sau de programe / emisiuni de radio si televiuziune, producatori, realizatori de web-site-uri, cercetatori si oameni de stiinta care s-au remarcat in anul precedent prin activitatea lor de punere a stiintei, cercetarii si tehnologiei la dispozitia marelui public.

Candidaturile insotite de un CV al autorului, de textul operei literare sau articolului de presa, caseta audio sau video continand emisiunea propusa, vor fi depuse la Comisia Nationala a Romaniei pentru UNESCO si vor reprezenta activitatea cuprinsa intre 1 octombrie a anului trecut si 1 octombrie al anului decernarii premiului.

Candidaturile vor fi insotite, pe cat posibil, de recenzii, dari de seama, aprecieri publicate in presa sau transmise prin intermediul radioului sau televiziunii. Finantarea premiilor si a tuturor cheltuielilor legate de acordarea premiilor vor fi asigurate prin sponsorizari. Premiile se vor acorda in cadrul unei manifestari organizate la sediul Comisiei Nationale a Romaniei pentru UNESCO.