Desi unii nu au uitat concediul petrecut pe malul marii si senzatia placuta oferita de razele soarelui, dovada fiind bronzul existent inca, in unele zone ale tarii, la pensiunile agroturistice in special, locurile pentru petrecerea Revelionului 2004 au fost epuizate.

Asadar, cei care si-au facut planuri de petrecere a sfarsitului de an in zona Balvanyos, judetul Covasna, sa faca bine sa caute alta locatie, pentru ca aici locurile au fost epuizate cu doua luni inainte de specialul eveniment, transmite corespondentul Rompres.

Vicepresedintele Asociatiei Nationale a Turismului Rural si Ecologic (ANTREC), Daragus Atilla, a declarat, ieri, ca, spre deosebire de anii precedenti, rezervarile au fost facute aproape exclusiv pentru turisti din tara, la „preturi extrem de atragatoare“.

Un sejur de patru zile, pensiune completa, in care sunt incluse cazarea, masa, banchetul de Anul Nou si carnavalul de a doua zi, costa 150 euro, la pensiunile de trei margarete, si 120 euro, la cele de doua margarete.

Atilla a mentionat faptul ca pensiunile turistice au inregistrat, in acest an, un aflux turistic fara precedent, gradul de ocupare fiind, in vara, 99%, dar, din pacate, avantul turismului rural este stopat de cel „la negru“, care a inflorit in ultimii ani si afecteaza cifra de afaceri a proprietarilor de pensiuni acreditate.

Vicepresedintele ANTREC estimeaza ca 40% din turismul rural in Covasna se desfasoara „la negru“, iar fenomenul este incurajat de turistii care accepta servicii de mai proasta calitate la un pret mai mic.

Presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism, Nicu Radulescu, a anuntat, recent, ca va trimite in zona un expert, care va sprijini proprietarii de pensiuni sa intocmeasca proiecte pentru accesarea fondurilor europene.