Membrii Comitetului Executiv al Federatiei Romane de Fotbal au analizat ieri, timp de trei ore, rezultatele inregistrate in competitiile internationale de echipele nationale.

Asa cum era de asteptat, FRF nu a luat nici o masura dupa esecul primei reprezentative. Rezultatul de 0-1 de la Praga a fost vazut doar ca o simpla infrangere, motiv pentru care nici nu s-a discutat despre o eventuala inlocuire a lui Anghel Iordanescu.

Practic, federatia crede ca Romania va obtine calificarea la CM 2006 in urmatoarele opt jocuri din preliminarii, insa nu vrea sa inteleaga ca "biletele" pentru Germania nu pot veni fara ca tricolorii sa obtina puncte in fata Cehiei si Olandei.

Manea a avut sprijinul Nasului

Parca pentru a arunca pisica in curtea vecinului, in incercarea de a distrage atentia microbistilor de la haosul din echipa de seniori, FRF si-a aratat muschii la formatia de tineret.

Astfel, la sesizarea selectionerului Nicolae Manea, care a fost sprijinit de Mircea Sandu, membrii Comitetului Executiv au decis ca Ianis Zicu (foto dreapta) si Lucian Goian sa fie exclusi din echipele nationale de seniori si de tineret ale Romaniei pe perioada preliminariilor si a turneelor finale ale CM 2006, respectiv CE 2006, pentru atitudine sfidatoare.

Zicu (AC Parma) s-a certat cu Manea chiar in timpul jocului pierdut de romani in Cehia cu scorul de 1-4, in timp ce Goian n-a dat doi bani pe programul de pregatire alcatuit de selectionerul echipei de tineret la partida cu Macedonia.

Chiar inaintea Comitetului Executiv, Nasu' oferise deja verdictul in cazul vedetei de la Parma: "Era mai bine ca Zicu sa fi ramas in Italia. Sa nu mai vina la echipa nationala. Jucatorii au un asemenea randament si poate chiar o astfel de comportare din cauza vietii extrasportive pe care o duc".

Se pare insa ca Mircea Sandu nu observa acelasi lucru si la nivelul lotului de seniori, inchizand de fiecare data ochii la escapadele lui Mutu si ale altor colegi de-ai sai.