Sapte trupuri neinsufletite au fost gasite intr-o furgoneta abandonata in muntii Saitama, intr-o zona situata la vest de Tokyo, iar alte doua au fost descoperite, la un interval de numai cateva minute, intr-o masina parcata in fata unui templu shintoist din orasul Yokosuka, la sud de capitala nipona.

Victimele de la Saitama erau trei femei si patru barbati, adolescenti sau tineri abia trecuti de 20 de ani, iar cele de la Yokosuka, doua femei. Potrivit politiei locale, este vorba de cea mai ampla "sinucidere in grup" inregistrata pana acum in arhipelag.

Tinerii au murit probabil in urma inhalarii de monoxid de carbon, potrivit primelor concluzii bazate pe faptul ca ferestrele masinilor in care au fost gasiti erau lipite pe dinauntru cu banda adeziva, iar in masini s-au gasit galeti cu cenusa. In apropierea cadavrelor nu a fost descoperit nici un semn de violenta.

Politia este retinuta in ceea ce priveste legatura dintre cele doua cazuri, pentru care nu exista inca dovezi.

Moartea vine online

In Japonia s-a inregistrat in ultima perioada o crestere brusca a numarului sinuciderilor sincronizate, tot mai multi japonezi cautandu-si pe Internet "parteneri" pentru acest act. Anul trecut, in Japonia s-a inregistrat cel mai ridicat numar de sinucideri din istorie, 34.000 de japonezi punandu-si capat vietii, potrivit Agentiei Nationale de Politie.

Oficialitatile au pus explozia fenomenului pe seama sentimentului de izolare a tarii, cel mai puternic in randul tinerei generatii, printre asa-numitii "hikikomori" (tineri care traiesc exclusiv in camera, conectati la Internet). Potrivit BBC, in Japonia au aparut in ultimii ani zeci de siteuri de Internet cu sfaturi pentru sinucigasi si chiar un ghid al locurilor ideale pentru sinucidere.