Selectionata pregatita de Marco van Basten joaca astazi la Amsterdam impotriva liderului-surpriza din grupa 1. Un rezultat de egalitate intre cele doua combatante nu le-ar strica deloc "tricolorilor".

Dupa semiesecul de sambata din Macedonia, reprezentativa antrenata de Marco van Basten nu-si poate permite sa calce stramb pe teren propriu, chiar daca joaca impotriva liderului grupei 1, Finlanda.

REVENIRE. Atuul olandezilor in partida de astazi de pe "Amsterdam ArenA" ar putea fi Ruud van Nistelrooy. Suspendat la precedentele doua meciuri ale "portocalei", cu Cehia si Macedonia, jucatorul lui Manchester United revine la timp pentru a revigora jocul nationalei Olandei, aflat in mare suferinta la Skopje.

Nemultumit de evolutia echipei sale in Macedonia, Van Basten se gandeste sa abandoneze sistemul sau preferat 4-3-3 in favoarea lui 4-4-2. In aceste conditii, van Nistelrooy urmeaza sa-si reia locul in centrul ofensivei portocalii, unde pana acum au evoluat Pierre van Hooijdonk sau Roy Makaay. El urmeaza sa fie sustinut cel mai probabil de Rafael van der Vaart.

REZULTATE. Se pare ca pentru van Basten perioada de gratie s-a incheiat. Instalat pe banca tehnica a "portocalei" acum trei luni, dupa Euro 2004, selectionerul a promis un fotbal-spectacol. Acum el trebuie sa se gandeasca in primul rand la rezultat pentru ca jucatorii din Tara Lalelelor sa nu mai priveasca din nou la televizor Cupa Mondiala.

Misiunea Olandei in meciul cu Finlanda nu este deloc usoara avand in vedere ca nordicii cunosc foarte bine fotbalul batav. Multi dintre jucatorii lui Antti Muurinen (Pasanen, Hyypia, Nurmela, Kolkka sau Litmanen) au jucat sau joaca si in prezent la echipe olandeze.