Liderul PD, Traian Basescu, a continuat ieri seria declaratiilor sale soc cu privire la Theodor Stolojan, afirmand ca in “40-60 de zile starea sanatatii acestuia ar putea reveni la normal, astfel incat acesta sa poata sa-si asume o functie politica“.

“Dorinta mea ar fi ca dansul sa ramana cap de lista la Senat pentru a ramane implicat in politica la nivel inalt“, a afirmat Basescu, precizand ca nu s-a consultat nici cu colegii liberali, nici cu Theodor Stolojan.

Intrebat daca Stolojan ar putea sa fie primul-ministru propus de Alianta, Basescu a declarat ca decizia apartine liberalilor.

RETICENT. Presedintele PD a mai spus ca nu crede ca Theodor Stolojan va face declaratii presei in urmatoarea perioada, dar ca acesta nu a avut nici o problema cu dezvaluirile facute cu privire la santajul exercitat asupra lui.

“Am vorbit mai bine de doua ore dupa aceste declaratii si i-am explicat nevoia de a face niste clarificari in conditiile in care noi stiam ca duminica ministrul Sanatatii urma sa iasa cu un comunicat in care spunea ca starea sanatatii lui Stolojan este buna.

Trebuia explicata astfel contradictia intre ce se spusese seara si ce urma sa spuna ministrul Sanatatii“, a explicat Traian Basescu.

PRECIZARI

La solicitarea familiei Stolojan, Raluca Tatarcan, consilierul presedintelui PNL, a anuntat ieri presa ca liderul PNL nu va da nici o declaratie publica “pana la refacerea completa“. “In acest sens va transmit rugamintea familiei Stolojan de a-i fi respectata viata privata.

Va garantez ca, asa cum il cunoasteti, domnul Theodor Stolojan va face la un moment dat toate clarificarile necesare si va raspunde tuturor intrebarilor venite din partea presei“, a precizat ea.