Romania a ocupat locul al treilea in clasamentul pe natiuni, la Campionatul European de box feminin desfasurat la Ricionne, in Italia, cu doua medalii de aur si patru de bronz cucerite.

Medaliile de aur au fost castigate de Floare Lihet, la categoria 52 kg, si de Mihaela Cijevschi, la 54 kg, medaliile de bronz fiind cucerite de Camelia Negrea (48 kg), Diana Ungureanu (50 kg), Larisa Pop (66 kg), Mihaela Marcut (75 kg). "Sase din cele zece fete din lot au urcat pe podium, ceea ce este un rezultat extraordinar.

Toate componentele lotului merita felicitari", a precizat antrenorul lotului feminin de box, Adrian Lacatus. Campioana europeana la box, la categoria 54 kilograme, Mihaela Cijevschi, a declarat, marti, ca si-ar dori sa castige o medalie olimpica, in cazul in care boxul feminin va fi inclus in programul JO-2008, de la Beijing.

"Ma asteptam sa castig o medalie la CE si speram sa devin campioana europeana. Nu a fost usor. Nu ma consider liderul echipei, mai ales ca boxul este totusi un sport individual. O medalie olimpica este telul oricarui sportiv. Boxul feminin este la inceput in Romania, dar cred ca este pe drumul cel bun", a declarat Cijevschi.

Managerul FR de Box, Rudel Obreja, considera ca nu se poate face o comparatie intre boxul feminin si cel masculin. "Avem fete talentate. Nu cred ca putem compara boxul feminin cu cel masculin. Boxul masculin este mult mai dezvoltat in lume, asa ca nu se poate face o comparatie. Daca boxul feminin va fi inclus in programul olimpic, speram sa luam o medalie de aur la Beijing.

Poate ca ceea ce incercam de cincizeci si ceva de ani vom reusi la fete", a spus Obreja. Sportivele medaliate la CE vor primi din partea federatiei cate 50 de milioane de lei, pentru locul intai, si cate 20 de milioane pentru locul trei.