Pana la 31 decembrie 2004, Microsoft Romania pune la dispozitia tuturor companiilor cu peste 5 PC-uri posibilitatea de a inchiria tehnologie Microsoft cu 50% reducere in primul an, prin contractul Open Subscription License (OSL).

Reducerea acopera toate componentele platformei desktop OSL: Windows Professional Upgrade; Office Professional; Core-CAL (suita formata din licentele de acces ale statiilor: Windows Server CAL, Exchange CAL, SharePoint Portal CAL, SMS CAL).

Reducerea se acorda indiferent de versiunea pe care clientul o detine la ora actuala, singura conditie fiind ca PC-urile inscrise in OSL sa aiba un sistem de operare Windows instalat legal, indiferent de versiune. Microsoft Open Subscription License (OSL) este un contract de inchiriere pe 3 ani, cu posibilitatea de achizitie a licentelor software, cu plata in rate anuale.

Contractul se incheie pentru toate calculatoarele din companie (minim 5 PC-uri).

Printre alte beneficii ale acestui tip de contract se numara: dreptul de a folosi ultimele versiuni ale produselor incluse in contract pe toata perioada acestuia; kit-urile media originale sunt oferite gratuit de Microsoft pentru produsele de tip desktop din platforma OSL incluse in contract; dreptul de a adauga oricand noi PC-uri in contract, plata pentru aceste PC-uri noi realizandu-se in anul

urmator de contract.