S-a ofilit floarea Diviziei A

Competitia surprizelor, Cupa Romaniei, a sarit, ieri, calul, nu mai putin de cinci formatii de pe prima scena fiind eliminate inca din faza saisprezecimilor. In top se claseaza, la egalitate de „puncte“, Rapid si Steaua, vedetele prim divizionare incasand cate un gol fiecare de la formatiile de matineu Dacia Unirea Braila si, respectiv, Universitatea Cluj.

Urmeaza politehnistele Diviziei A, gruparea timisoreana cedand dramatic in fata celei de-a doua echipe a dinamovistilor, in timp ce iesenii au propulsat-o pe UTA in faza superioara. Nu in ultimul rand, FC Brasov a contribuit la cresterea valorica a Gazului Metan Medias. In rest, blazonul Diviziei A a iesit nepatat din prima faza in care a participat.

Cronologic, Steaua a dat semnalul decaderii puterilor dreptunghiului verde. Dupa mai bine de cinci ani in care „sepcile rosii” au iesit de pe scena principala a sportului rege autohton, clujenii au mai rabdat 85 de minute pana la revederea cu performanta. Timp in care alternanta dominarii teritoriale, fara rezultat pe tabela de marcaj, a functionat ceas.

O bolta trasata peste apararea stelista l-a gasit pe Szekely in postura de erou local. Timp de alte cinci minute, clujenii au sapat transee in fata portii, astfel ca Steaua a pus capat, deja, unuia dintre obiective. Atractia zilei s-a consumat la Braila, acolo unde 18.000 de spectatori au fost martorii unei revolutii in miniatura.

Pentru o formatie sovaielnica a Rapidului, punctul lui Buteseaca din debutul partii secunde a invartit cutitul in rana apararii. Si de aceasta data, depasita autoritar. In van si-au dat sufletul Aliuta sa centreze si Sabin Ilie sa finalizeze. Pasa buna a brailenilor si forma slaba a giulestenilor au fost, ieri, complementare. Nici Dinamo n-a facut nota discordanta.

In fata Olimpiei Satu Mare, dominarea teritoriala n-a fost suficienta pentru a rezolva partida in 90 de minute. Abia la loteria penalty-urilor s-au desprins „cainii” in invingatori. Mult mai lucid s-a dovedit „satelitul” Dinamo II, „catelusii” eliminand pe Poli AEK Timisoara, in urma unui meci dramatic.

Punctul decisiv l-a marcat „retrogradatul” Vlad Munteanu, din penalty, in minutul 85. Iesenii au parasit si ei „corabia” Cupei, dupa un gol marca Sumudica, pana mai deunazi eroul Giulestiului. La polul opus, „bancarii” si-au respectat statutul, invingand cu 4-0 pe FC Caracal, o alta victorie clara obtinand-o Sportul Studentesc, 3-0 cu CS Deva.

Altfel, tragerea la sorti pentru faza urmatoare, programata pe 27 octombrie, se va desfasura luni.

Florin Dobre

Cotidianul - 14 octombrie 2004

"Clujul ureaza succes Stelei in Europa. Noi mai avem mult de lucru si nu trebuie sa ni se urce la cap victoria in fata lui Steaua."

Ion Marin

"Este cel mai important gol din cariera mea. Am dat lovitura in fata unei echipe de top. E importanta aceasta victorie si pentru imaginea clubului"

Janos Szekely

"Nu avem nici o scuza. Ceea ce ati vazut azi nu e fata Stelei. Sintem dezamagiti ca am pierdut"

Dorinel Munteanu

"Din moment ce am pierdut e clar ca nu i-am putut substitui pe cei care nu au evoluat in acest meci"

Daniel Oprita

"Am iesit prea usor din Cupa. Nu am vrut sa renuntam la acest obiectiv. Noi ne-am propus sa-i inlocuim cu succes pe titulari, dar fotbalul iti mai rezerva si surprize"

Cristi Ciocoiu

Jucatorii vor avea zile grele

Desi a refuzat sa comenteze prestatia elevilor sai, Walter Zenga a subliniat faptul ca acestia nu vor scapa usor dupa eliminarea prematura din Cupa. "Ce s-a intimplat discut miine in vestiar cu jucatorii mei. Un lucru e sigur: nu vor avea o zi usoara. In fata suporterilor si a patronului antrenorul e principalul vinovat. Eu nu renunt niciodata la nimic.

Va aduc aminte ca anul trecut am jucat finala Cupei. Te gindesti ca vrei sa ai iarasi aceeasi performanta. N-am menajat pe nimeni. Dumitru e accidentat, Hamutovski e cu nationala Belarusului si nu poate juca prin avioane, iar Neaga, Dica si Paraschiv au nevoie de antrenament", a spus Zenga

Gazeta Sporturilor - 14 octombrie 2004