Carabinierii italieni din orasele Rimini si Ravenna au reusit, in noaptea de miercuri spre joi, anihilarea unei retele romanesti de prostitutie juvenila, operatiune care s-a soldat cu doua arestari in randul proxenetilor, informeaza agentia de presa Newsrimini online.

Conform informatiilor detinute de autoritatile de la Chesturile din Rimini si Ravenna, in cele doua orase functionau organizatii criminale care se ocupau cu traficul de carne vie dinspre Romania spre Italia si, mai departe, pe filiera franceza.

La numai doua zile de la primele pande organizate pe timp de noapte, politistii au surprins in flagrant cinci adolescente romance, cu varste intre 15 si 17 ani, care isi ofereau serviciile sexuale, contra cost, pe strazile din Rimini, in special pe artera principala a orasului, bulevardul Cervia.

Metoda prin care cele cinci pustoaice isi racolau clientii era una mai putin obisnuita pentru acest fel de afacere, afirma oficiali din cadrul institutiei carabinierilor, citati de Newsrimini. "De obicei, fetele mergeau cate doua si faceau semn, cu mana, in special masinilor luxoase care circulau pe bulevardul Cervia.

O data oprita masina, ele pozau in liceence romane venite in vacanta, cu scoala, si care se pierdusera de restul grupului organizat si care era in tranzit prin oras.

Pentru cei care erau amatori de senzatii proaspete, fetele spuneau ca sunt de acord cu acordarea de servicii sexuale, numai daca doritorii erau dispusi sa ofere sumele consistente cerute de fete, pentru a acoperi cheltuielile cu drumul pentru revenirea in tara.

La adapostul anonimatului si fiind convinsi ca a doua zi tinerele vor fi departe de Italia, multi acceptau acest fel de tranzactii sexuale, aspru pedepsite in tara", afirma politistii.

"In ultimii ani, mai multe minore din tara noastra au ajuns in Occident pe cai ocolite, pentru a se prostitua."

Pestii cad in plasa

In cadrul operatiunii din noaptea de miercuri spre joi au fost arestati si cei doi proxeneti care racolau si, ulterior, plasau fetele, respectiv Florin Caragata, de 34 ani, si albanezul Fatyon Sulay, de 19 ani. Conform celor declarate in timpul anchetei, ei racolau fetele de pe strazile Bucurestiului si, prin diferite metode clandestine, le introduceau in Italia.

Cea mai uzitata metoda prin care erau introduse in tara era falsificarea pasapoartelor, de multe ori Caragata realizand acte false, din care reiesea faptul ca fata insotitoare era sora lui, minora. Scopul calatoriei, declarat autoritatilor de frontiera, era, de cele mai multe ori, o vacanta bine-meritata, dupa ce tanara reusea la diferite examene.

O data ajunse in Italia, adolescentele credule erau amenintate cu bataia, deportarea si chiar cu moartea daca nu colaborau in cadrul retelei de prostitutie pusa la punct de cei doi.

«Servicii» de mii de euro pe zi

Din primele cercetari ale carabinierilor, s-a stabilit ca cele cinci romance aduceau un profit net celor doi proxeneti de cateva mii de euro pe zi, tarifele practicate de ele fiind mult peste media celor din Italia si chiar de pe piata clandestina europeana de profil.

Explicatia acestei variatii de pret a fost data chiar de capul afacerii, Florin Caragata, el explicand autoritatilor ca sexagenarii din Peninsula sunt dispusi sa ofere sume mari pentru a beneficia de serviciile unei pustoaice de numai 15 ani.

Conform celor declarate de reprezentantii organizatiilor pentru protectia minorilor din Italia, in momentul de fata, cele cinci prostituate romance sunt internate intr-un centru de plasament, urmand ca, saptamana aceasta sau cel mai tarziu la inceputul saptamanii viitoare, ele sa fie deportate in Romania, unde urmeaza sa fie internate si asistate social in diferite centre de plasament.