Este absolut necesar ca Ministerul Finantelor sa intocmeasca un cod de conduita pentru inspectorii fiscali pentru a evita situatiile de hartuire a oamenilor de afaceri, a declarat, ieri, Ruxandra Stan, directorul executiv al Consiliului Investitorilor Straini, cu prilejul Forumului International de Investitii, organizat de Camera de Comert si Industrie a Romaniei si Agentia Romana pentru

Investitii Straine (ARIS). "Noi am propus un cod de conduita pentru inspectorii fiscali inca din luna septembrie a anului trecut. Nu este de ajuns ca Ministerul Finantelor a intocmit Codul de procedura fiscala care prevede modul in care se fac controalele", a precizat reprezentantul CIS.

In opinia sa, pentru cresterea investitiilor interne si cele straine, Romania trebuie sa demonstreze investitorilor potentiali ca aplicarea legii le va proteja investitiile si relatiile contractuale. Mai mult, CIS considera ca mediul de afaceri din tara noastra nu ofera inca un mediu economic favorabil tuturor competitorilor de pe piata romaneasca.

Roberto Musneci, presedintele Camerei de Comert Romano-Americane (AMCham), a declarat, la randul sau, ca progresele inregistrate de catre Romania in ultimii ani sunt un semnal bun pentru investitorii straini sa vina si sa-si investeasca banii in Romania.

El a precizat insa ca este absolut necesara alocarea a mai multor resurse financiare pentru imbunatatirea infrastructurii, pentru cercetare si pentru educatie.