Mii de programatori din mediul universitar vor participa la concursul International Collegiate Programming Contest (ICPC) 2004-2005, organizat de Association for Computing Machinery (ACM) si sponsorizat de IBM.

Concursurile regionale din toata lumea vor reuni peste 3000 de echipe din 70 de tari. Dintre acestea, 75 vor concura la Finalele Mondiale, din perioada 3-7 aprilie 2005, in Shanghai, China.

Concursul promoveaza creativitatea, munca in echipa si inovatia pentru a construi noi programe softwaresi da posibilitatea studentilor sa isi testeze capacitatea de a lucra contra timp.

ACM doreste sa sprijine generatia urmatoare de talente in tehnologia informatiei si sa se asigure ca obiectivele invatamantului din acest domeniu corespund cerintelor pietei de dezvoltare software.

In ultimii 3 ani, concursul s-a desfasurat pe o platforma open source (Linux si Eclipse), iar in acest an, prin intermediul IBM, sponsor al acestui concurs, programatorii vor lua contact cu tehnologiile de procesare paralea Power.