Discutiile asupra listelor Aliantei PNL-PD continua. Cel putin la Brasov. Dupa ce, zilele trecute, de pe listele Aliantei D.A. din Brasov au fost exclusi primii sapte candidati, ieri, unii dintre ei au fost repusi pe pozitii. Conducerea Aliantei D.A.

Brasov a hotarat, prin decizia organizatiilor judetene, sa propuna din nou, pe aceleasi locuri, numele candidatilor Dumitru Puchianu si Radu Ispas, dupa ce acestia au fost definiti drept,,nepotriviti“ pentru statutul de parlamentar de catre Coalitia Romana pentru un Parlament Curat.

George Scripcaru, lider al PD Brasov, a explicat, joi, ca a analizat atent documentele prin care Dumitru Puchianu si-a demonstrat nevinovatia si a decis sa-i sustina in continuare candidatura pe lista pentru Camera Deputatilor.

„Am primit un fax din partea reprezentantilor societatii civile, semnat de Coalitia Romana pentru un Parlament Curat, in care ni se comunicau doua nume dintre candidatii PD si argumentele pentru care ei nu ar fi potriviti sa candideze. Am cerut domnilor Puchianu si Sarafinceanu, pentru ca despre dansii era vorba, dovezi legale, prin care sa-si probeze nevinovatia.

Domnul Puchianu ne-a prezentat documente si inscrisuri in care a dovedit acest lucru. In consecinta, organizatia judeteana Brasov a decis sa-l sustina in continuare“, a spus acesta. La fel ca Scripcaru, senatorul Nicolae Vlad Popa, presedintele PNL Brasov a considerat ca, la Bucuresti, colegii lor din Biroul Executiv National s-au pripit cand au cerut inlocuirea celor doi candidati.

Joi seara, staff-ul PD Brasov a trimis un protest oficial conducerii centrale, ce inca nu a fost oferit presei. Surse din Alianta sustin ca, de fapt, conflictul a aparut dupa ce, la Antena 1 Brasov, liberalul Ispas si democratul Puchianu l-au atacat pe Radu Berceanu, considerand, ambii, ca a fost cel mai slab ministru din perioda 1996-2000.

Mai mult, cei doi considera aceasta modificare a listelor o razbunare directa a acestuia.

Mai mult, consilierul judetean Puchianu spune ca,,toata aceasta poveste a fost o incercare a lui Radu Berceanu de a se razbuna, pentru criticile pe care le-am adus in mai multe randuri. (...) Cred ca l-am deranjat atunci cand am afirmat ca guvernarea din perioada 1996-2000 a fost o guvernare proasta“, sustine Puchianu.

Si consilierul judetean Gheorghe Sarafinceanu, aflat pe pozitia a treia, eligibila, la Camera Deputatilor, a fost nominalizat de Coalitia Romana pentru un Parlament Curat ca fiind un candidat nepotrivit, pentru ca a avut un dosar penal in 1988, in urma caruia a fost condamnat, prin sentinta definitiva, la cinci ani inchisoare.

„Actele pe care le-a prezentat Sarafinceanu n-au fost suficiente pentru a proba contrariul. Apoi, cand a fost contactat, acesta a afirmat ca, impreuna cu familia sa, a decis sa-si retraga candidatura, lucru pe care organizatia noastra l-a acceptat“, a explicat primarul PD, Gheorge Scripcaru.

Dumitru Puchianu a fost acuzat, in suplimentul saptamanal al cotidianului local Transilvania Expres, ca ar fi fost inchis pentru ca a cumparat teava pentru gaz de la niste romi. Conform cazierului judiciar al acestuia, eliberat pe data de 11.10.2004, Puchianu nu are nici un proces, achizitionand acest produs de la Cond-Mag SA.