Pentru a nu rata startul inregistrarii candidaturilor la presedintie, Alianta PNL-PD si-a postat in fata sediului Biroului Electoral Central (BEC) un microbuz in care se afla semnaturile strinse pentru Traian Basescu.

Unul dintre initiatorii acestei actiuni, deputatul PD Ioan Onisei si reprezentant al PNL-PD in BEC, a explicat ca dorinta Aliantei este de a-l inregistra prima pe Traian Basescu. “De ordinea inregistrarilor candidatilor depinde locul pe buletinele de vot”, a mentionat Onisei, recunoscind ca actiunea are ca scop obtinerea locului fruntas pentru Traian Basescu.

El a povestit ca in microbuz se afla acum doar 350.000 de semnaturi pentru ca Alianta inca mai trage la xerox copii dupa acestea. “Legea alegerilor spune ca trebuie depuse patru exemplare, originalul si trei copii. Am reusit sa fotocopiem 350.000 si pe masura ce mai avansam le ducem la microbuz”, a precizat Onisei.

Potrivit deputatului PD, Alianta are in prezent peste 1.200.000 de semnaturi (cu un milion fata de limita legala de 200.000), dar acestea vor fi depuse in masura in care se va reusi fotocopierea lor in alte trei exemplare. Cu toate pregatirile Aliantei, Onisei nu intrevede deschiderea ghiseului de inregistrare de la BEC mai devreme de duminica.

“Trebuie sa fim acolo pentru a evita orice manopera doloziva (n.r.- manevra, in termeni juridici) in ceea ce priveste inregistrarea candidatilor”, a explicat Onisei. Altfel spus, Alianta va supraveghea sediul BEC pentru a nu se trezi ca Adrian Nastase va fi pus primul pe buletinele de vot, desi nu a stat la coada.