Grupul austriac OMV, viitorul actionar majoritar al companiei PETROM, privatizata la mijlocul anului, a decis ieri sa vinda grupului condus de Dinu Patriciu pachetul de 25,1% detinut la Rompetrol.

“OMV” a semnat azi un acord de vinzare, in anumite conditii, a partii de 25,1% detinuta momentan din Rompetrol Group NV catre Rompetrol Holding SA, o companie elvetiana detinuta de conducerea Rompetrol.

Rompetrol si OMV au cazut de acord sa pastreze confidentialitatea privind termenii acestei intelegeri”, se arata intr-un comunicat dat publicitatii aseara de conducerea Rompetrol.

Transferul acestui pachet de actiuni se va finaliza doar daca OMV incheie cu succes achizitia a 51% din compania petroliera Petrom si daca toti termenii conveniti se vor materializa, precizeaza conducerea grupului. Daca OMV nu si-ar fi vindut actiunile de la Rompetrol, nu este exclus sa fi fost obligata sa ia o astfel de decizie de catre Consiliul Concurentei.

Institutia cerceteaza pozitia pe care o dobindeste OMV pe piata petroliera autohtona in conditiile in care detine controlul SNP, are 25,1% din actiunile Rompetrol si, in plus, are si citeva zeci de benzinarii proprii.