Cantautorul sustine ca a fost “tepuit” de producatorii emisiunii “Cei mai frumosi ani”

Nicu Alifantis, unul dintre cei mai importanti muzicieni din Romania, sustine ca a fost “tepuit” de producatorii emisiunii “Cei mai frumosi ani”, de la Antena 1. Dupa ce i s-a propus sa se ocupe de emisiune in ceea ce priveste productia muzicala, cunoscutul compozitor s-a pus pe treaba, bazindu-se pe buna-credinta a producatorilor Adela Harnagea si Madalina Mija.

Dupa citeva saptamini de munca, Alifantis a fost concediat pur si simplu, dupa o criza de nervi a Adelei Harnagea. Nu a primit nici un telefon in acest sens, iar de bani nici nu mai poate fi vorba. La rindul sau, Adela Harnagea spune ca nu a avut nici un contract cu artistul, iar Alifantis nu a onorat nici macar un “gentlemen agreement”.

Nicu Alifantis a fost solicitat, la inceputul lunii august a acestui an, sa colaboreze ca producator muzical la emisiunea “Cei mai frumosi ani”. Adela Harnagea si Madalina Mija, producatoarele show-ului, i-au propus reputatului compozitor sa se ocupe de cei patru ani care vor face subiectul primelor emisiuni.

Asta insemna sa aleaga formatia, vocalistul si doua fete pentru backing vocals, sa gaseasca un aranjor muzical si colaboratori pentru realizarea muncii de documentare. Odata batuta palma, cantautorul s-a pus pe treaba. I-a contactat pe Andrei Partos, pentru documentare, si pe Marian Georgescu pentru aranjamente muzicale si constituirea band-ului.

Alifantis a inceput lucrul fara sa fi semnat vreun contract, bazindu-se pe buna-credinta si intelegerea verbala avuta cu niste oameni cu care a colaborat si cu alte ocazii. “In tot acest rastimp, cu Adela nu am apucat sa inchei contractul, ea fiind extrem de ocupata si stresata. Band-ul si toti ceilalti colaboratori ma somau sa inchei contractele cu ei.

I-am rugat sa mai astepte pina dupa repetitia generala din 13.09.2004, cind trebuia sa inchei contractul cu Adela”, marturiseste Nicu Alifantis.

“Am fost un bou pentru ca am crezut in oameni”

La repetitia generala insa, surpriza! Adela Harnagea isi va arata nemultumirea legata de modul in care cinta prezentatorii Crina Matei si Daniel Buzdugan, desi acestia nu sint cintareti profesionisti si se aflau la prima repetitie cu formatia. De asemenea, producatoarea considera ca solistul band-ului, Liviu Bazu, e prea batrin, nu stie sa cinte si abia pronunta in engleza.

“In clipa aia am inteles ca in capul cuiva trebuie sa se sparga toti nervii ei si acel cap eram eu. De Crina si Daniel nu se putea lua pentru ca erau impusi de la imparatie, de la Antena. Mi-a cerut sa-l dau afara pe Liviu si sa caut alt vocalist. Intrebati orice om care are de-a face cu muzica din Romania despre el, sa vedeti ce referinte are.

Am sunat la Berti Barbera, singurul care ar fi putut sa faca asta, nu putea participa. Ii comunic Adelei, imi spune ca va rezolva ea si cu vocalistul, si cu band-ul... O intreb daca mai are nevoie de serviciile mele si-mi spune ca, pe moment, nu are ce sa discute si sa o las sa-i treaca. De atunci pina azi, nici un telefon, nimic”, ne-a declarat Alifantis.

In urma acestei colaborari a avut de suferit si prietenia lui Alifantis cu Andrei Partos. Acesta din urma s-a vazut nevoit sa plateasca din buzunar un colaborator, cu 200 de euro, reprosindu-i ulterior prietenului sau: “Mare magarie ti s-a facut. Dar nu vad de ce trebuie eu sa-l achit pe colegul meu singur, o data ce eu am avut o intelegere cu tine.

El si cu mine nu avem nici o vina ca tu nu ti-ai luat minime asigurari. Trebuia sa-ti cer banii la fiecare livrare, dar eu am avut incredere in tine”, ii scria Andrei Partos, pe 23 septembrie, pe mail, lui Nicu Alifantis.

Concluziile le trage chiar Alifantis: “S-au pierdut timp, munca, bani, s-au stricat prietenii, s-a capatat experienta si s-au tras invataminte! Despre Adela, sa fie sanatoasa si sa stea linistita, ca are toate datele sa faca o cariera! Despre mine, am fost un bou pentru ca am crezut in oameni si am lucrat fara contract!”.

Adela Harnagea: “El mi-a tras teapa!”

Pe de alta parte, Adela Harnagea (fosta producatoare a emisiunii Big Brother) se apara sustinind ca nu a avut niciodata contract cu Nicu Alifantis din neglijenta artistului. Mai mult decit atit, spune producatoarea, emisiunea a avut de suferit in urma “neseriozitatii” lui. “Din punctul meu de vedere, el mi-a tras teapa pentru ca era sa nu mai filmez din cauza lui.

Eu nu trag teapa si toti oamenii care lucreaza cu mine sint platiti la timp. Cu Nicu Alifantis nu am avut nici un contract. Trebuia sa facem, dar nu a venit cu contract, desi l-am tot rugat, poate pentru ca stia ca nu o sa faca fata. M-am bazat pe el si era sa nu filmez emisiunea. Nu stiu pe ce baza spune ce spune, mai ales ca nu si-a onorat nici macar un “gentlemen agreement”.

El nu a pregatit ce trebuia sa pregateasca. Am tras de el sa facem contract. In ziua repetitiilor mi-am dat seama in ce hal sintem, ei nu repetasera deloc intr-o luna si jumatate. A venit cu un solist de 60 de ani, care nu vedea partiturile si nu stia engleza. S-a trezit dupa o luna cu pretentii, imi pare rau, dar nu este colaboratorul meu...”