Primarul Bacaului, Romeo Stavarache, pana mai ieri membru al Partidului Umanist, s-a inscris in PNL. Odata cu el, in barca liberalilor au venit si aproape 80% din membrii organizatiei bacauane a PUR.

Liderii liberali se declara multumiti de gestul lui Romeo Stavarache si au asigurat umanistilor doua locuri eligiblie la Camera Deputatilor. Pe langa acestea, alte cateva functii de conducere in Partidul Liberal.

Romeo Stavarache spune ca trecerea de la PUR la PNL a fost una dintre cele mai dificile decizii pe care a trebuit sa le ia ca om politic. El isi justifica decizia spunand ca prin alianta pe care a facut-o cu PSD, conducerea PUR "si-a tradat electoratul."

Presedintele interimar al PNL, Calin Popescu Tariceanu spune ca plecarea din Partidul Umanist a lui Romeo Stavarache este cea mai rasunatoare achizitie a PNL, dupa seria de demisii din PUR deschisa de Florin Anghel de la filiala Prahova.

Alaturi de primarul Bacaului, circa 80% din membri PUR Bacau au trecut in bloc la PNL. Printre acestia sapte din opt consilierii municipali ai PUR, cinci din sase consilieri judeteni, sapte primari si aproximativ o suta de consilieri locali.

Romeo Stavarache va face parte din Biroul Executiv al PNL, ca invitat cu drept de vot consultativ ca si din Delegatia Permanenta a PNL. Romeo Stavarache va fi si prim-vicepresedinte al Biroului Judetean, iar organizatia PNL Bacau va fi condusa de un fost-umanist.

Doi membri ai PUR Bacau vor figura pe pozitiile doi si patru pe lista de candidati a PNL Bacau pentru Camera Deputatilor.