PSD se pregateste asiduu pentru campania electorala. De cateva zile incoace, partidul de guvernamant tot schimba strategii si mai ales strategi. Cea mai semnificativa schimbare s-a produs la organizatia PSD-Bucuresti, unde Dan Ioan Popescu si-a reluat pozitia de lider.

Biroul Coordonator al Organizatiei PSD-Bucuresti, condus de Mircea Ursache, si-a incheiat, sambata, mandatul, autodizolvandu-se. Biroul Executiv al organizatiei l-a desemnat pe Dan Ioan Popescu sa coordoneze toate actiunile pe care PSD Bucuresti le va desfasura din perspectiva campaniei electorale.

Reintoarcerea lui Dan Ioan Popescu la sefia organizatiei Capitalei vine ca o lovitura bine gandita, in ciuda faptului ca nimeni nu se mai astepta la vreo schimbare in echipa de conducere. Ministrul Industriilor a adus cu el si un nou sef de campanie, in persoana lui Sorin Oprescu, injghebandu-se astfel aceeasi echipa cu care PSD a pierdut alegerile in 1996.

Referitor la aceasta schimbare, presedintele PSD, Adrian Nastase, a afirmat ca in urmatoarele 3-4 zile vor fi realizate ajustarile necesare la nivelul organizatiilor de sector, iar joia viitoare, probabil, va avea loc o sedinta a Consiliului Municipal PSD, care va valida aceste masuri.

Eficienta

"Avem nevoie de o formula eficienta de actiune", a spus Adrian Nastase explicand ca vechiul Birou Coordonator si-a indeplinit cu varf si indesat misiunea ce i-a fost incredintata dupa alegerile locale din vara. Noul sef, Dan Ioan Popescu, a declarat sambata ca in acest moment "organizatia PSD Bucuresti a iesit din convalescenta, s-a facut bine si intra in actiune".

"Eu sunt un om de decizie, un om de actiune si, probabil, la nivelul Capitalei este nevoie din nou de decizie si de actiune. Vom analiza cu fiecare sector care este situatia actuala dupa aceste cateva luni, modalitatea de implicare politica si de organizare pe de o parte a zilei de vot, a campaniei electorale pana la urma.

Ceea ce ma intereseaza pe mine cel mai mult este ca aceasta lista foarte puternica a organizatiei municipale s-o pun la treaba, sa poata sa-si demonstreze si locul pe care-l ocupa fiecare pe lista electorala, si utilitatea pentru strangerea de voturi pentru partid", a afirmat Dan Ioan Popescu.

Mai trebuie spus ca Dan Ioan Popescu a fost presedinte al PSD Bucuresti, dar a demisionat in urma rezultatului pe care aceasta formatiune l-a obtinut la alegerile locale. Potrivit acestuia, pentru alegerile parlamentare, PSD are drept obiectiv obtinerea unui minim de 35-37 la suta din sufragii.

Mitrea va conduce campania

Schimbarile din PSD au continuat si cu nominalizarea lui Miron Mitrea pe pozitia de sef de campanie electorala pe tara. Vicele PSD a primit atributii de organizare a campaniei Uniunii PSD+PUR in special in ceea ce priveste campania pentru parlamentare.

"Am fost chemat sa coordonez diferitele componente ale campaniei si mai ales legatura campaniei centrale cu teritoriul si sa coordonez activitatea operationala a campaniei electorale", a declarat Mitrea. Dan Nica va fi, in schimb, managerul de campanie.

De asemenea, Octavian Stireanu a fost nominalizat sa coordoneze campania prezidentiala a UN PSD+PUR, Victor Ponta - ca purtator de cuvant, iar Mircea Geoana, care este si candidatul Uniunii pentru functia de prim-ministru, se va ocupa de echipa guvernamentala si de programul de guvernare.

In fine, Dan Matei Agathon a fost retras de pe listele de candidati pentru parlamentare, avand in vedere ca el a fost numit din partea Uniunii in Biroul Electoral Central.