Politica haotica a Primariei Capitalei dusa de noua ani incoace in domeniul circulatiei incepe sa aiba efecte negative. Pe langa circulatia rutiera tot mai anevoioasa si mai periculoasa, bucurestenii vor suporta acum si preturi si tarife mai mari.

Cei care locuiesc in sectorul 3 au fost deja anuntati ca vor plati tarife mai mari de salubrizare: firma Rosal, care asigura salubrizarea in acest sector, este prima care nu a rezistat presiunilor financiare create de decizia municipalitatii.

Societatea i-a instiintat deja pe agentii economici din zona A (ultracentrala) ca, de la 1 octombrie, tariful perceput pentru metrul cub de gunoi va fi de peste 19 euro, la cursul BNR din ziua facturarii. Fara consultari si discutii serioase cu toti factorii implicati in viata economica a Bucurestiului, Primaria Capitalei a impus taxe intre 500.

000 de lei pe zi si 200 de milioane de lei pe luna pentru masinile mai grele de 5 tone, care ajung in centru, inclusiv pentru autogunoiere. Unii dintre consilierii municipali i-au avertizat insa pe functionarii primariei ca simpla introducere a taxei nu rezolva problema traficului din Capitala, ci va afecta viata economica.

"Cresterea tarifului la salubrizare este doar primul pas, pe care l-am anticipat de doua luni. Bucurestenii vor resimti, din pacate, si cresterea preturilor la paine, lapte si alte produse de stricta necesitate", a declarat Liviu Goncea, lider al grupului de consilieri PSD.

"Toate aceste decizii nesigure si modificari de hotarari se intorc in final impotriva bucurestenilor si dovedesc lipsa unor programe coerente de dezvoltare urbana", a conchis Goncea.