Compania Logitech a anuntat lansarea noului mouse fara fir pentru notebook - V500. Acesta prezinta o serie de inovatii, printre care un sasiu expandabil, un pad sensibil la atingere pentru scroll (care inlocuieste vechea rotita de scroll) si tehnologie wireless 2,4 GHz.

La 9,5cm / 5,7cm / 2,8cm si 65 de grame cand e ambalat, mouse-ul Logitech V500 este mic si destul de usor pentru a sta in coltul oricarei genti de laptop. Insa, la folosire, sasiul expandabil se ridica la 7 grade – sau jumatate de centimetru - si se fixeaza in palma perfect.

Sasiul include un lacas pentru a depozita si pastra Micro-Receptorul de 2,4 GHz cand acesta nu e folosit – minimizand sansa de a-l pierde. Micro-receptorul USB foloseste propria tehnologie digitala wireless la 2,4 GHz, care ajuta mouse-ul sa functioneze de la mare distanta si reduce interferentele.

In locul rotitei de scroll traditionale se afla un mic panou sensibil – similar celor folosite la playerele mp3 de ultima generatie – care reactioneaza la miscarea degetului pe suprafata sa, traducand miscarea in scroll vertical si orizontal pe display.

Micul panou include o caracteristica de scroll continuu. Pentru a activa optiunea de scroll continuu e de ajuns sa treci degetul peste o sageata si sa-l mentii pentru un scroll rapid, fara sa fie necesare miscari repetate.

Mouse-ul Logitech V500 este disponibil din aceasta luna, la un pret recomandat de 69,99 euro.