In ultimul timp am suspect de multe cosmaruri cu ochii larg deschisi (la televizor). Iar telecomanda nu ma ajuta!

Se facea ca Romania juca un meci pentru calificare cu o echipa a Cehiei extrem de plictisita si ca lua, totusi, bataie. Nea Puiu, un general trecut prin multe, si politice, si sportive, nu a avut mare lucru de spus. Regreta probabil ca nu a pupat destul icoanele (cert e ca doar cu scutierii va mai putea fi scos de pe banca tenica a nationalei...).

Se facea ca Alin Teodorescu, candva mare gedesist, acum mare cancelar, explica nonsalant la Tuca (un moderator care, mai nou, tace foarte mult) cum ca Guvernul e un fel de fabrica de tigari: nu poate sa-si faca publicitate iin ziare care spun ca fumatul nu face bine... O analogie excelenta, altfel.

Poate ar trebui sa scrie pe poarta Guvernului, cum scrie pe pachetul de tigari: "guvernatul poate dauna sarcinii" sau "produce cancer sau dauneaza grav sanatatii" sau "este periculos pentru copiii nostri"...

Se mai facea ca venea Onisoru, presedintele CNSAS, iin acelasi decor, si lupta pentru virginitatea lui Vadim in ce priveste politia politica. Nici nu mai trebuie sa stai sa asculti argumentele lui Plesu, Mihaiu, Dinescu: deschizi, pur si simplu, "Saptamana" din anii '80 si gasesti acolo toate argumentele. Pe cand o dezbatere cu tema "Securitatea nu a existat"?

Se facea ca Diaconescu difuzeaza casete filmate la Nicu Gheara acasa, in Ibiza. Cine e Nicu Gheara pentru OTV? Un mare om, un aparator al artistilor, al frumusetii femeiesti si tot asa. Numai ca nu prea mai da pe acasa, pentru ca, scriau ziarele, in sfarsit politia are niste intrebari sa-i puna.

Asa, ca pana se lamureste in ce relatie se mai afla cu autoritatile, "domnu' Nicu" (asa-i zice Marcel Pavel) s-a autoexilat in insule. Unde asculta Jean-Michel Jarre.

Se mai facea, la Radu Moraru de data asta, ca Geoana mai avea putin si ataca Ucraina de unul singur, de acolo, de pe Calea Victoriei. Ar fi mai indicata o campanie electorala fara politica externa - nu de alta, dar politicienii au o nervozitate ridicata iin aceasta perioada in care se definitiveaza listele si, nu stiu de ce am impresia asta, ar fi in stare sa intre in razboi si cu Antarctica.

Pentru un vot in plus.

Cam astea-s cosmarurile mele "distractive", iinregistrate de-a lungul unei saptamani aparent normale. Astept si cosmarurile voastre, la costi.rogozanu@apropo.ro.