Sub o poza in care sta la noi cu fata si nu cu dosul, cum ar fi normal, Cornel Nistorescu, zis si "miliardarul la negru", isi publica in ziarul Trustului elvetian Ringier articolul de luni, potrivit bizarului contract care-i da voie sa tipareasca tot ce-i naste mintea, prin cezariana, de doua ori pe saptamana.

L-am citit cu atentie. Nu pentru ca mor sa aflu parerile lui Cornel Nistorescu despre lume si viata. Le stiu de pe vremea cand numitul se chinuia sa dea gata cele doua mari cosmaruri ale vietii sale: gramatica si nevestele.

Il urmaresc, pentru ca mult prea imbogatitul, cel care-si tranteste o noua vila, mai mare decat Palatul Poporului, constituie pentru mine un caz de patologie morala. M-am intrebat si ma intreb cum de poate un asemenea tip pe care-l stiu fara Dumnezeu sa cada mereu in picioare intr-o tara in care, totusi, mai exista oameni cinstiti.

Proza lui din Evenimentul zilei, tiparita gratie unui ciudat contract cu Trustul Ringier (cu ce i-o fi avand la mana si pe astia, de-a reusit sa le ia banii si sa fie si erou?!), merita efortul unui timp de lectura care putea fi cheltuit in alte scopuri, mult mai benefice sanatatii mintale. Cornel Nistorescu se ocupa de ceea ce el numeste prapastia dintre Romania reala si Romania de la tv.

Fireste, o asemenea preocupare presupune ca autorul cunoaste Romania reala. Am serioase indoieli ca proprietarul firmei Expresiv, beneficiara in regimul anterior PSD al unuia dintre cele mai grase contracte de publicitate, ar sti ceva despre Romania reala.

Romania reala e tara profesorilor cu un salariu de mizerie, si nu a bosilor cu milioane de dolari in cont precum Cornel Nistorescu. Romania reala e tara scriitorilor care n-au ce manca. In nici un caz tara celor care, precum Cornel Nistorescu, iau micul dejun la Londra, pranzul la Paris, iar desertul, ragaind de preaplin, la Roma.

Romania reala e tara in care medicii se imbraca la talcioc, si nu la Cartier, precum Cornel Nistorescu.

Acuzate ca falsifica Romania reala prin infrumusetare sunt aproape toate televiziunile din buricul targului. Am citit si recitit articolul. Din vaicarelile lui Cornel Nistorescu lipseste o televiziune: Realitatea TV.

De mirare pentru neavizati, deoarece pana nu de mult Realitatea TV era postul cel mai injurat de catre Cornel Nistorescu pentru ceea ce el numea infrumusetarea PSD-ista a Romaniei reale. Avizatii nu se mira.

Ei stiu ca, desi Realitatea TV a ramas aceeasi, i s-a schimbat proprietarul. Or, acest proprietar, pe numele lui Sorin Ovidiu Vantu, e mai nou partener de afaceri cu numitul Cornel Nistorescu.

Asta dupa ce, din cate-mi amintesc, a fost o vreme cand mostenitorul meu la Evenimentul zilei se turmentase denuntandu-l poporului si Procuraturii pe Sorin Ovidiu Vantu pentru afacerea FNI.

Noua ipostaza a relatiei dintre cei doi a dus si la o schimbare de bunavointa a postului fata de Cornel Nistorescu. Unul dintre cei mai bogati oameni din presa a inceput sa fie invitat tot mai des sa-si dea cu parerea pe Realitatea TV.

N-are importanta ca prea mult prezentul isi limiteaza prestatia la hahaituri, ca si-n scris, Cornel Nistorescu riscand depresie nervoasa de efortul de a ajunge cu bine pe la jumatatea unei propozitii simple. Pentru unii oameni de afaceri din Romania tranzactionista contractele se respecta. Chiar si cand sunt incheiate pe sub masa.

Indiscutabil parintele FNI e un poet visator fata de unul precum Cornel Nistorescu. Daca ar avea un gram de luciditate, Sorin Ovidiu Vantu si-ar aminti ca mai noul sau partener a procedat in chip asemanator cu o alta televiziune al carei proprietar facea cu el afaceri: Prima TV.

A mai fost o vreme cand Cornel Nistorescu nu-si mai gasea repausul de grija televiziunilor socotite de el ca fiind instrumente de propaganda ale Puterii. Prima TV era ocolita insa cu grija. Motivul: proprietarul postului era nimeni altul decat Miron Mitrea, cel care-l hranea din plin pe Cornel Nistorescu cu publicitate la Vagoane Marfa si Macarale de Port.

Intre timp, sesizat ca unii colegi de conducere folosesc functia ministeriala pentru a alimenta ziare care-l injura, Adrian Nastase a cerut sa vada si el contractele de publicitate de stat. Pentru Cornel Nistorescu vaca de la Ministerul lui Miron Mitrea a ramas brusc fara lapte.

Suparat pe cel care a speriat cornuta, jurnalistul nostru a pornit o campanie de injuraturi la adresa lui Adrian Nastase. Iar Prima TV n-a mai beneficiat de ocolirile sale cu talc. A intrat, in schimb, in raza mangaierilor sale Realitatea TV. Nu de alta, dar, spre deosebire de Miron Mitrea, proprietarul Realitatii TV are de unde sa dea.

Nu pentru mult timp. Si sa vezi atunci obiectivitate la Cornel Nistorescu fata de numitul post de televiziune!

P.S. Cornel Nistorescu isi exprima dispretul fata de Evenimentul zilei, care dadea stiri cu gaina violata. Uita, cum se intampla cu alde el, ca din tartita gainii violate s-au nascut nu numai puii vii, ci si milioanele sale de dolari din cont.