Consilierul prezidential Octavian Stireanu va gasi, impreuna cu seful statului si cu juristii, "formula potrivita" pentru a se putea concentra cu toate fortele asupra campaniei electorale a lui Adrian Nastase, a sustinut, ieri, purtatorul de cuvant al presedintelui Ion Iliescu.

Astfel, consilierul prezidential Corina Cretu a declarat, pentru agentia citata, ca, din punct de vedere legal, nu exista nici o incompatibilitate intre statutul lui Stireanu de consilier prezidential si numirea sa ca sef al campaniei electorale a candidatului Uniunii PSD+PUR la Presedintie, Adrian Nastase.

Ea a adaugat insa ca noua calitate a acestuia va determina implicarea lui cu toate fortele in campanie. "Sfatuindu-se cu presedintele Ion Iliescu si cu juristii, Octavian Stireanu va gasi formula potrivita pentru a se putea concentra cu toate fortele asupra campaniei electorale a lui Adrian Nastase", a mai spus Cretu.

Consilierii sefului statului si-au gasit, in majoritate, locuri de munca pentru perioada urmatoare, informeaza Mediafax, primul dintre acestia fiind consilierul mai sus-mentionat, urmat de Corina Cretu, Simona Minculescu, Rodica Stanoiu, Victor Opaschi, Dumitru Honciu, Daqn Vuerich si Dan Iosif.

Asadar, se pare ca cei mai multi dintre consilierii de la Cotroceni revin in actualul partid de guvernamant, la fel ca si presedintele Romaniei. De mentionat este faptul ca unii nici n-au renuntat la statutul de membru al PSD in perioada mandatului, deoarece legislatia in vigoare nu prevede vreo incompatibilitate intre cele doua posturi.

Numai in privinta presedintelui tarii, Constitutia stabileste ca acesta nu are voie sa faca parte din vreun partid politic.