Aflata in excursie cu scoala, o sportiva de 13 ani a ajuns la spital in coma alcoolica. Profesorii insotitori erau si ei in stare de ebrietate.

Campioana nationala de juniori la inot, Loredana Scutaru, in virsta de 13 ani, din Suceava, a fost la sfirsitul saptaminii trecute intr-o excursie cu colegii si profesorii in masivul Ceahlau. In timpul unei petreceri care a avut loc simbata seara, la cabana Fintinele, aceasta a consumat bauturi alcoolice pina a ajuns in coma.

In cabana, toata lumea era in stare de ebrietate, inclusiv profesorii. Speriati ca Loredana nu mai misca deloc, prietenii au stropit-o cu apa care s-a infiltrat prin tavan, in bucataria cabanei. Cabanierul a urcat in camera si a gasit-o aproape fara suflare pe suceveanca. S-a speriat si a sunat la Salvamont.

“Cind am preluat-o pe adolescenta, era intr-o stare grava si nu raspundea nici macar la stimulii durerosi. Tensiunea era in jur de 8”, a declarat Raul Papalicef, seful salvamontistilor nemteni.

El a mai adaugat ca nimeni din grup nu s-a mai interesat de Loredana, care a fost trimisa la Spitalul Orasenesc Bicaz, dupa ce doctorul Awad Mohamed a stabilizat starea fetei in statiunea Durau si s-a asigurat ca este in afara de orice pericol.

Diagnostic: intoxicatie alcoolica

De la spitalul din Bicaz, Loredana Scutaru a fost transportata la sectia Pediatrie a Spitalului Judetean Neamt. Conform celor relatate de medicul de garda, in cursul zilei de ieri, ea a fost trimisa acasa cu diagnosticul “intoxicatie alcoolica”.

Parintii sportivei au rugat presa sa nu publice fotografia fiicei lor, rezervindu-si dreptul de a nu comenta in nici un fel incidentul.

Parerea specialistilor

Doctorul Dorel Tocitu, seful laboratorului Biochimie din cadrul Institutului National de Cercetari pentru Sport, crede ca ceea ce i s-a intimplat Loredanei a fost un accident nefericit, vina apartinind profesorilor, care nu i-au supravegheat pe copii:

“Cred ca este prima oara cind fetei, pe care o cunosc destul de bine, i se intimpla asa ceva. Organismul recupereaza repede si nu sufera transformari ireversibile. Probleme pot aparea doar daca bautura devine o obisnuinta. I-as recomanda ca doua-trei zile sa faca antrenamente mai usoare, pentru a grabi refacerea”.