Un nou lot din dosarul “Cocaina pentru VIP-uri” a ajuns in instanta. Procurorii au decis, inca o data, disjungerea cauzei, separind faptele celor doi arestati din dosar, Robert Mircea Sandu si Tyagi Shailendra, de cele ale fiului lui Ion Tiriac si ale restului gastii sale.

Astfel, trimiterea lui Tiriac jr. in judecata se amina din nou, pentru cel putin inca 15 zile, dupa cum ne-au declarat procurorii. In plus, in rechizitoriul pentru cei doi arestati, desi nu face obiectul cauzei, Ion Ion Tiriac este mentionat ca principal client al lui Robert Sandu la achizitionarea de cocaina.

In rechizitoriul prin care, ieri, au fost trimisi in judecata Robert Mircea Sandu si Shailendra Tyagi, fiul lui Ion Tiriac apare catalogat ca “principal client” al nepotului presedintelui FRF. Procurorii conchid ca Ion Ion Tiriac, Elena Lazariuc si Raluca Sandu, vor fi cercetati, in continuare, intr-un alt dosar, despre care nu se stie cind va ajunge in instanta.

Initial, Ion Ion fusese acuzat de trafic de droguri, de detinere de droguri in vederea consumului si de punere la dispozitie a locuintei pentru consum de stupefiante.

Tiriac Jr., clientul “numero uno”

Daca in urma cu citeva luni, procurorii antidrog sustineau ca au probe impotriva fiului lui Ion Tiriac care ar fi pus casele tatalui sau la dispozitie consumatorilor de droguri, acum, in rechizitoriul lui Robert Mircea Sandu, magistratii folosesc cu prudenta numele lui Tiriac junior.

“Din declaratia inculpatului Sandu Robert Mircea reiese ca a procurat, incepind din vara anului 2003 si pina in ianuarie 2004, in mai multe rinduri, de la inculpatii Nastase Radu Eugen si Dimitriu Razvan Mircea cocaina de ordinul gramelor cu pretul variind intre 80-120 euro sau USD/gr, droguri ce apoi erau revindute, principalul sau client fiind Ion Tiriac Alexandru”, se arata in

rechizitoriu.

Indianul “Shaloo”, declaratii contradictorii

In ce-l priveste pe celalalt coinculpat trimis in judecata, respectiv indianul Shailendra Tyagi, zis “Shaloo”, acesta vorbeste si el de mai multe ori despre Tiriac junior. Initial, “Shaloo” a declarat ca a cumparat un gram de cocaina in decembrie 2003 de la Ion Ion Tiriac, in prezenta prietenei sale.

Ulterior, indianul a revenit asupra declaratiei, nu se stie din ce motive si a mentionat ca “niciodata nu a cumparat cocaina de la Ion Alexandru Tiriac”, precizind ca a dat prima declaratie intrucit a sperat ca va beneficia de clementa.

Potrivit rechizitoriului, Shailendra a declarat ca “a fost consumator de cocaina, in cluburile Sidney si Karma in birourile patronilor, mentionind ca se aproviziona cu cocaina de la un anume “Lupo” .

Procurorii nu spun, deocamdata, cine este acest misterios “Lupo”. Patronul fostei discoteci Karma, acum Space, in biroul caruia Shaloo priza cocaina, este nimeni altul decit celebrul Nicu Gheara.

Lotul “Tiriac junior”

In afara de trimiterea in judecata a celor doi inculpati, Robert Mircea Sandu si Shailedra Tyagi, procurorii antidrog au dispus separarea materialului de urmarire penala si continuarea cercetarilor fata de Ion Alexandru Tiriac si a altor 20 de persoane pentru consum de droguri, pentru inca cel putin 15 zile.

Printre acesti consumatori de lux cercetati in libertate se numara: Ileana Lazariuc, Raluca Sandu dar si italienii Vicenzo Lombardi si Lorenzo Castelano. Ultimul este fratele lui Josua Castelano, cei doi fiind nepotii primei femei cap de familie mafiota din Italia, Pupetta Maresca.

Limbaj de traficant

Rechizitoriul vorbeste, e drept, destul de vag, despre dosarul secret privind urmaririle informative ale narcotraficantilor.

Din convorbirile telefonice inregistrate, precum si din alte probe si chiar din declaratiile unor inculpati rezulta ca, in discutiile lor, traficantii si clientii lor, foloseau diverse coduri atunci cind se refereau la droguri, precum “cirese”, “sampoane”, “piese”, “acaret”, “pepsi”, “cico” sau “cd-uri”.

Procurorul Muscalu: “Suflu si-n iaurt!”

Seful procurorilor antidrog, Gheorghe Muscalu explica de ce nu se vorbeste prea mult despre Tiriac junior in rechizitoriu.

“N-am avut de ce sa-l punem pe Tiriac junior in rechizitoriu pentru ca nu este dosarul care-l priveste pe el. Tiriac ramine in continuare cercetat. Am cerut instantei 15 zile de prelungire a obligarii de a nu parasi localitatea.

Sper sa termin pina atunci dosarul”, spune Gheorghe Muscalu, care spune ca, in ce-l priveste pe Tiriac junior sufla si in iaurt, pentru a nu face vreo greseala.