Potrivit rechizitoriului investigatorii sub acoperire "Meme", "Ioan" si colaboratorii lor "Alina" si "Gina" au inceput sa-l urmareasca pe Robert Sandu inca din august 2003 pentru ca numele lui aparuse in timpul anchetarii unei grupari de traficanti de droguri.

Tanarul a cazut in plasa "Alinei" si s-a oferit imediat sa-i vanda 1,35 grame cocaina in miezul zilei la Piata Obor pentru 7 milioane de lei. Intalnirea celor doi a fost supravegheata si fotografiata de politisti, iar analizele de laborator au confirmat ca substanta vanduta de nepotul presedintelui FRF era cocaina.

In octombrie 2003 o alta tranzactie de cocaina a fost pusa la cale de procurori. De data aceasta Robert Sandu s-a intalnit cu colaboratorul "Gina" la un bar de pe Strada Mihai Eminescu, unde i-a dat intr-un pachet de tigari 1,38 grame de cocaina in schimbul a 170 de euro. Intalnirea a fost supravegheata video.

Robert Sandu a recunoscut in timpul anchetei ca este consumator de cocaina din anul 2002 si ca a inceput sa cumpere droguri in vara lui 2003 de la doua persoane deja trimise in judecata. El a sustinut ca revindea apoi cocaina, iar cel mai important client al sau era Ion Alexandru Tiriac.

Indianul Tyagi a cazut si el tot in plasa investigatorilor sub acoperire. In decembrie 2003 i-a invitat pe "George" si "Georgiana" in apartamentul sau unde i-a servit amabil cu "specialitatea casei": cocaina la farfurie. Intreaga petrecere a fost inregistrata audio-video. Pentru ajutorul dat procurorilor Robert Sandu si Tyagi vor beneficia de reducerea pedepsei la jumatate.

In cazul invinuitilor Ion Alexandru Tiriac, Ilean Lazariuc si Raluca Sandu, fiica presedintelui FRF, procurorii continua cercetarile.