Nepotul presedintelui Federatiei Romane de Fotbal, Robert Mircea Sandu, a fost trimis in judecata in stare de arest preventiv pentru trafic si consum de droguri de mare risc.

Mentionam inca de la inceput ca procurorii au separat dosarul privind alte 23 de persoane, printre care Ion Alexandru Tiriac, Ileana Lazariuc, Raluca Sandu, Razvan Burnea, Mariu Nanau si Remus Danescu. Alaturi de Robert Mircea Sandu, a fost trimis in judecata cetateanul indian Shailendra Tyagi.

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurori, cetateanul indian este acuzat de detinere de droguri pentru consum propriu fara drept si de indemn la consumul ilicit de droguri. In dosarul disjuns, alte 19 persoane vor fi cercetate pentru detinere de droguri in vederea consumului propriu.

Robert Sandu a facut parte dintr-o grupare de traficanti de droguri care actiona in Bucuresti si Constanta, noua dintre membri fiind arestati pentru trafic ilicit de droguri de mare risc.

Parchetul General a emis, pe 14 august 2003, doua autorizatii pentru infiltrarea in retea a doi investigatori - cu numele de cod "Meme" si "Alina" - care trebuiau sa cumpere o suta de grame de cocaina de la Robert Sandu.

In aceeasi zi, cei doi investigatori sub acoperire s-au intalnit cu Robert Sandu, in Piata Obor, pentru a realiza tranzactia, in schimbul a sapte milioane de lei. Intreaga operatiune a fost supravegheata de politisti si fotografiata. Probele de laborator au confirmat ca substanta cumparata de la Robert Sandu era cocaina.

Pe 17 octombrie 2003, alti doi anchetatori - "Ioan" si "Gina" - s-au intalnit cu Robert Sandu, in zona strazii Eminescu, pentru a cumpara doua grame de cocaina in schimbul a 170 de euro.

Cocaina in toaleta

La sfarsitul lui 2003, anchetatorii aveau informatii potrivit carora un cetatean indian cunoscut sub numele de "Shaloo" facea parte dintr-o filiera de traficanti de droguri care actiona in Capitala.

In aceste conditii, in 17 decembrie 2003, procurorii au decis ca alti doi investigatori - "George" si"Georgiana" - sa se intalneasca cu indianul pentru a cumpara cinci grame de cocaina. Intalnirea a avut loc acasa la Shailendra Tyagi, intr-o locuinta din centrul Bucurestiului.

Tyagi a prizat cocaina si le-a propus celor doi investigatori sa faca acelasi lucru, fapt inregistrat pe banda audio si video. Cu ocazia unei descinderi efectuate acasa la Tyagi, au fost gasite in dormitor doua carduri si un tub din plastic cu urme de pulbere alba.

In toaleta, in sertarul unui dulapior, a fost descoperit un pliculet cu aceeasi substanta alba, care, ulterior, supusa examinarii, s-a dovedit a fi cocaina.

Se droga prin Karma si Sydney

Tyagi a declarat ca a fost consumator de cocaina. El a spus chiar ca se droga in birourile patronilor a doua cluburi din Bucuresti, Sydney si Karma, si ca se aproviziona cu cocaina de la un anume "Lupo".

Potrivit rechizitoriului, Tyagi a declarat ca, in decembrie 2003, a cumparat un gram de cocaina de la Ion Alexandru Tiriac, in prezenta prietenei sale. Ulterior, indianul a negat aceste afirmatii.