Hotelul JW Marriott Bucharest Grand Hotel a gazduit astazi ceremonia de semnare a Acordului de consultanta intre companiile POSTelecom S.A., China United Telecommunications (China Unicom) si ZTE Corporation.

Acordul, incheiat in vederea dezvoltarii retelei de comunicatii a POSTelecom, a fost semnat de domnii Radu Cernov, Director General al POSTelecom, Li Zhengmao, Vicepresedinte al China United Telecommunications Corporation si de doamna Fang Rong, Vicepresedinte ZTE Corporation.

Sectorul telecomunicatiilor din Romania ofera nenumarate oportunitati de cooperare si dezvoltare. Companiile POSTelecom S.A.

, China United Telecommunications Corporation si ZTE Corporation din China au inteles acest fapt si, in lumina principiilor de reciprocitate si beneficiu comun, au ajuns la acest acord de angajare a tuturor resurselor si avantajelor de care beneficiaza – servicii, tehnologii, management, sisteme si echipamente de telecomunicatii – pentru a-si intari prezenta pe piata locala si pentru

a ajuta, in acelasi timp, domeniul telecomunicatiilor sa ajunga la nivelul de excelenta dorit.

Conform acordului semnat astazi, un grup de specialisti ai China Unicom va fi prezent in Romania timp de un an si va lucra impreuna cu echipa POSTelecom, oferind consultanta si propunand solutii la probleme precum cele legate de operarea si mentenanta retelei, strategia de afaceri, planificarea de marketing, pregatirea personalului si de identificarea strategiilor si politicilor potrivite

desfasurarii optime a activitatii.

„Semnarea acestui Acord reprezinta o etapa fireasca si necesara a procesului de dezvoltare a domeniului telecomunicatiilor din Romania, in general, si al companiei noastre, in particular. China Unicom este un partener pe care orice companie aflata la inceput de drum l-ar dori alaturi.

Experienta si expertiza specialistilor care ne vor acorda consultanta anul viitor au pentru noi o importanta deosebita si reprezinta o resursa extrem de bogata, pe care intentionam sa o valorificam la maximum”, a declarat dl. Radu Cernov, director general al POSTelecom.

In luna iunie 2003, Compania Nationala Posta Romana, in numele POSTelecom, a lansat o licitatie publica pentru achizitionarea echipamentelor destinate Proiectului retelei de comunicatii al POSTelecom, iar ZTE a castigat aceasta licitatie.

In august 2003, Compania Posta Romana, ZTE si China Unicom au semnat Memorandumul de Intelegere privind Proiectul de constructie a retelei de date a POSTelecom, China Unicom devenind astfel consultantul proiectului si urmind sa ofere sfaturi si solutii in domenii precum planificarea, constructia, mentenanta si operarea retelei.

Despre POSTelecom

POSTelecom va furniza servicii diverse de telecomunicatii, de la servicii de telefonie fixa – servicii de voce, mai exact convorbiri nationale si internationale prin tehnologia VoIP, dar si cu valoare adaugata (apel in asteptare, devierea si restrictionarea apelurilor) – servicii VPN (retele virtuale private) si de acces la Internet (cu solutii adaptate cerintelor clientilor -

dial-up, broadband, linii inchiriate), pana la servicii de transmisiuni de date. Clientii vor putea opta atat pentru serviciile furnizate prin abonamente, cat si pentru cartele preplatite. Piata tinta o constituie in principal utilizatorii urbani din sectorul rezidential.

Despre ZTE

ZTE este cel mai mare furnizor de echipamente de comunicatii de pe piata chineza si ofera solutii personalizate pentru retelele operatorilor din intreaga lume. Compania dezvolta si produce echipamente pentru telefonia fixa si mobila, pentru retele optice, de date, retele de generatia urmatoare (NGN) si retele inteligente.

ZTE este listata la bursa din Shenzen din 1997 si a obtinut in 2003 un venit de 1,9 miliarde USD. Compania are astazi aproximativ 18.000 de angajati si iar produsele sale sunt exportate in 70 de tari din intreaga lume.

Despre China Unicom

China Unicom este in momentul de fata singurul operator chinez care ofera toate tipurile de servicii de telecomunicatii, cu accent asupra serviciilor de telecomunicatii mobile, prin intermediul retelelor GSM si CDMA, IDD, DDD, servicii de comunicatii de date, Internet, VoIP si wireless.

China Unicom, fondata in 1994, are in prezent 300 de filiale si 10 subsidiare in 31 de provincii, regiuni autonome si municipalitati din China. In luna mai 2004, numarul de abonati GSM si CDMA ai China Unicom depasea 100 de milioane, iar compania devenea astfel al treilea operator mondial GSM si al doilea operator CDMA din lume.