Alcatel va echipa caile ferate din regiunea sudica a Romaniei cu solutia sa inovativa de centralizare electronica feroviara pentru a asigura rutarea controlata si in siguranta a trenurilor.

Acest contract de 60 milioane Euro, acordat de Compania Nationala Caile Ferate Romane, reprezinta unul dintre cele mai importante proiecte feroviare din Europa de Est.

Contractul a fost semnat la Palatul Victoria din Bucuresti de catre Vasile Tulbure, presedinte CN CFR si Jean-Pierre Forestier, presedinte Alcatel Transport Automation, in prezenta Prim-Ministrul francez Jean-Pierre Raffarin si a Prim-Ministrul roman Adrian Nastase.

In urmatorii patru ani, Alcatel va moderniza unsprezece statii de cale ferata, in principal situate pe pe coridorul IV de transport Pan-European, strabatand tara in sud si legand orasele Constanta si Lugoj.

Alcatel va furniza cea mai noua tehnologie de centralizare electronica feroviara, inlocuind vechile sisteme bazate pe relee. Aceasta modernizare a retelei de cale ferata va permite un management mai eficient al traficului.

Alcatel va implementa solutia de centralizare electronica Alcatel 6151 LockTrac (L90), asigurand o rutare sigura a trenurilor. Aceasta noua tehnologie se bazeaza pe sisteme fiabile de retele si comunicatii care conecteaza sistemul central cu elementele din camp, de exemplu semnalele.

Sistemele de centralizare electronica feroviara sunt create conform celor mai inalte standarde de disponibilitate si siguranta oferind costuri reduse de instalare si mentenanta pe durata intregii perioade de functionare.

Vasile Tulbure, presedinte CN CFR a adaugat: "Alcatel reprezinta un partener de incredere pentru acest proiect de mare anvergura. Solutiile de semnalizare Alcatel si-au demonstrat inalta fiabilitate in intreaga lume si suntem incantati sa le aplicam si noi."

Jean-Pierre Forestier, presedinte Alcatel Transport Automation a declarat: "Suntem bucurosi de acordarea acestui contract important care marcheaza o piatra de hotar pentru Alcatel in regiune. Contracul intareste parteneriatul Alcatel inceput in 2001 cu SN CFR cu ocazia modernizarii a patru statii din reteaua feroviara romaneasca."