Cu o ora inaintea conferintei de presa, Jose Mourinho si-a facut aparitia in fata hotelului Chelsea Village. Abia isi parcase masina in garajul se sub stadion si mergea cu miinile in buzunar spre biroul sau de la vestiare.

Antrenorul a fost imediat interpelat de jurnalistii romani: "Domnule Mourinho, care e situatia lui Adrian Mutu?". A fost luat prin surprindere, dar cu un gest apatic a iesit scurt din toata povestea: "N-am nimic de comentat despre Mutu. Nu pot sa spun absolut nimic acum. Dar nu mergeti la conferinta de presa?" Raspunsul a fost afirmativ.

Numai ca inca din startul intilnirii, organizatorii au anuntat fiecare jurnalist ca "in aceasta seara nu se va discuta despre Adrian Mutu. Hotarirea este luata din respect pentru meciul din Liga Campionilor cu TSKA Moscova".

„Intrebati-l pe Iordanescu!”

Prima intrebare din sala: "Lipseste Mutu din atacul lui Chelsea?". Raspunsul antrenorului vine aparent calm: "Eu am uitat deja de el! Atacantii mei sint in clipa de fata Gudjhonsen si Kezman. Ceilalti sint indisponibili".

Sirul continua in aceeasi directie. "Dar Kezman n-a mai dat un gol de multa vreme". Raspuns: "Chiar m-am uitat pe banca la meciul precedent si am vazut la un moment dat ca nu mai am nici un atacant, dar am un sentiment ca Kezman va marca".

Sala se anima dupa ce primeste raspunsul. "Dar Mutu de ce nu e convocat pentru meciul asta?". Mourinho e in continuare sigur pe el: "Echipa medicala mi-a spus ca nu e apt de joc. Ca nu se poate antrena cu grupul".

Vine intrebarea care-l irita usor pe Mourinho: "Dar cu echipa Romaniei de ce a jucat la Praga?". Portughezul se incrunta si raspunde scurt: "Intrebati-l pe Iordanescu! Eu nu sint medic! Pe mine echipa mea medicala m-a informat ca el nu poate juca!".

E clar ca Mutu e subiectul serii pentru presa engleza: "Jucatorii sint afectati din cauza situatiei romanului?". Ofiterul de presa intervine, dar Jose nu-l baga in seama: "N-am vorbit cu ei despre acest lucru. In general, nu vorbesc cu oamenii mei despre jucatorii pe care nu-i pot folosi".

In final se destinde si pune chiar el o intrebare: "Dar ce formula de echipa voi folosi cu TSKA nu ma intrebati?". "Ba da", vine raspunsul, insa si replica lui Mourinho: "E prea tirziu! Conferinta de presa tocmai s-a incheiat". Se ridica si pleaca zimbind spre vestiare.

Gluma a ziaristilor englezi

Inainte cu citeva minute de inceperea conferintei de presa, jurnalistii isi montau microfoanele. La un moment dat, unul dintre acestia a vrut sa verifice daca acestea functioneaza, si-a pus degetul pe una dintre nari si si-a tras nasul in microfon astfel incit zgomotul s-a auzit in boxe.

Sala a reactionat imediat in gluma, rizind. S-au auzit citeva voci strigind :"Mutu, esti aici?"