Peste cateva zile, cele sase luni prevazute de Constitutie pentru cercetarea unei persoane in stare de arest urmau sa expire in dosarul fratilor Camataru si al "locotenentilor" lor.

Pentru a evita punerea in libertate a acestora, procurorii Sectiei de Combatere a Criminalitatii Organizate si Antidrog din cadrul Parchetului General au adoptat o masura bine gandita. Au disjuns dosarul 109/P/2004 in care erau cercetati Camatarii si l-au trimis instantei inainte de expirarea celor 180 de zile.

Primii arestati au fost Sile Camataru si Silviu Dudita, zis Fluturica. In continuare, arestarile in randul clanului Camataru au inceput sa curga. Prin depasirea termenului legal de ancheta exista deci riscul compromiterii intregului dosar.

O situatie inedita, dar si nefericita, este aceea ca, prin disjungerea acestui dosar, activitatea intregii grupari conduse de fratii Vasile si Ion Balint, alias Sile si Nutu Camataru, nu mai poate fi incadrata in legea privind crima organizata, probele dosarului principal fiind acum impartite – unele sunt in dosarul inaintat instantei, altele au ramas in dosarul procurorilor.

Tribunalul Bucuresti va avea de judecat doua fapte comise de Sile Camataru, Fluturica si ceilalti "locotenenti" – Bogdan Rohot, zis Bobi, Elena Irina Cerga si Gheorghe Cristian, zis Masca - respectiv talharirea omului de afaceri romano-israelian Shaul Peleg, Stefan Calin, zis Fanuta, Silviu Dudita "Fluturica", Laurentiu Roman, zis Relu, si Roberto Victor Anghel – sechestrarea si

santajarea lui Adrian Ion Dumitrascu.

Ziarul "Gardianul" a relatat, dupa cum ati putut citi de-a lungul a numeroase editii, toate faptele comise de fratii Camataru si de "locotenentii" acestora. Astazi, vom prezenta pe scurt cazurile "Shaul Peleg" si "Adrian Ion Dumitrascu".

Shaul Peleg

Omul de afaceri Shaul Peleg a fost talharit in noaptea de 7 spre 8 septembrie 2003, cu ajutorul prostituatei Elena Irina Cerga. Aceasta "actiune" a fost coordonata de Vasile Balint, zis Sile Camataru, aflat la nunta lui Alexandru Barbu, zis Pelicanul, organizata la Restaurantul "Calypso", apartinand lui Constantin Preda, zis Bugati.

De altfel, prezenta la nunta a fost folosita ca alibi de Sile Camataru, el spunand ca toata noaptea a stat in restaurant. Caseta cu imaginile de la nunta constituie acum proba atat in dosarul trimis instantei, cat si in celelalte cauze.

In acea noapte, Elena Irina Cerga l-a chemat pe Shaul Peleg (pe care l-a cunoscut prin intermediul lui Adrian Panduru, zis Limba) in apartamentul ei din strada Viorele. Aici, a reusit sa-l adoarma, dupa care l-a sunat pe Sile Camataru si i-a spus sa-i trimita niste "locotenenti" ca sa-l poata talhari pe omul de afaceri.

Fluturica, Bogdan Rohat, Florin Grigore si George Baboi au mers la apartamentul Irinei Cerga, de unde l-au ridicat pe Shaul Peleg si l-au transportat in locuinta sa din strada George Enescu. De aici, omul de afaceri a fost dus in apropierea Pietei Amzei, unde a fost abandonat.

Intre timp, apartamentul acestuia a fost golit de oamenii lui Sile Camataru. Banii si bunurile furate au fost impartite de catre Sile.

Ion Adrian Dumitrascu

Primul dosar pentru care a fost arestat Fluturica este legat de fapta consumata la 3 martie 2004. Adrian Ion Dumitrascu a fost rapit si batut pentru a achita o datorie de 5.500 de dolari. Dupa declansarea cercetarilor, victima a fost contactata de Laurentiu "Relu" Roman si a fost determinata sa revina asupra declaratiilor date anterior.

Convorbirea care l-a facut pe Dumitrascu sa uite ca a fost sechestrat si batut a avut loc la 24 martie. Initial, "Relu" Roman a fost dat in urmarire generala. La sfarsitul lunii iulie, Tribunalul Bucuresti a emis pe numele sau un mandat de arestare. Ulterior, acesta a fost prins, iar in prezent este martor al acuzarii si, pentru denunturile facute, va beneficia de injumatatirea pedepsei.