Asociatia Pro-Democratia (APD) este nemultumita de rezultatul negocierilor cu Comisia parlamentara de elaborare a legilor electorale si inca nu a luat o decizie in privinta participarii sale cu observatori la alegerile generale.

Cristian Parvulescu, liderul Asociatiei, a declarat ca principalele motive care au dus in impas tratativele cu membrii PSD din Comisia parlamentara se refera la cererile ca timbrul ce urmeaza a fi lipit pe actul de identitate sa nu poata fi dezlipit pentru ca cetatenii sa nu poata vota de mai multe ori, ca listele suplimentare de alegatori sa poata fi controlate si de reprezntantii sociatatii

civile, ai partidelor si ai mass-media si ca in localitati sa se organizeze o singura sectie speciala pentru a elimina posibilitatea votarii de mai multe ori.

O alta chestiune importanta se refera la solicitarea APD ca reprezentantii partidelor, ai ONG-urilor si ai presei sa aiba acces la copiile listelor electorale permanente si suplimentare din toate sectiile de votare.

"Faptul ca nu s-a permis accesul la liste face sa persiste suspiciunile de frauda la alegeri. Nu exista astfel elemente de control pentru asa-numitii "excursionisti", si anume pentru acele persoane care voteaza de mai multe ori.

In plus, ni s-a spus ca nu se poate gasi un lipici care sa nu mai permita dezlipirea perfecta a timbrului autocolant, iar ca stantarea cartilor de identitate este contrara legii, ea presupunand deteriorarea actului de identitate", a completat Parvulescu.

Parvulescu a convenit cu liderul PSD Viorel Hrebenciuc ca Legea alegerilor generale sa fie modificata prin ordonanta de urgenta, astfel incat procesul electoral sa fie mai transparent.