Ralu Filip, presedintele Consiliului National al Audiovizualului (CNA), a propus, miercuri, ca Mitropolia Moldovei si Bucovinei sa fondeze o retea nationala de radio cu caracter religios, care sa reuneasca toate mitropoliile ortodoxe din Romania.

Mitropolia Moldovei si Bucovinei (MMB) a obtinut, in cadrul concursului de licente organizat de CNA, doua frecvente de radio de mare putere la Gheorgheni (jud. Harghita) si Harlau (jud. Iasi) pentru postul cu caracter religios si cultural Radio Trinitas, prezent deja in mai multe zone ale tarii.

Astfel, Mitropolia Moldovei si Bucovinei va opera frecventa 93 MHz din Gheorgheni, cu putere de emisie de 60 kW si frecventa 92,2 MHz din Harlau, cu putere de 2 kW. Radio Maria, un alt post de radio cu caracter religios, a primit frecventa 89,7 MHz din Gheorgheni, cu putere de emisie de 60 kW.

Postul este operat de societatea Radio Maria din Oradea, detinuta in proportie de 100% de Szatmari Terezia. De asemenea, postul Radio Micul Samaritean, si el cu caracter religios, operat de societatea Audio Delta SRL din Bucuresti, a obtinut doua frecvente la Harlau (94 MHz) si Negresti-Oas (98 MHz).