La sfarsitul saptamanii trecute, IBM a anuntat un nou standard in procesarea high-end, prin introducerea a trei noi servere bazate pe trei procesoare POWER5 – stabilind noi recorduri de performanta in industria de profil si oferind clientilor capacitatea de a rula peste 250 de servere virtuale pe o singura masina, reducand astfel considerabil costurile de administrare TI.

Aceste tehnologii avansate se imbina pentru a simplifica infrastructurile TI ale clientilor – oferindu-le posibilitatea de a consolida centrele de date intr-un singur server de mare performanta si scalabilitate, ce permite rularea a sute de aplicatii.

Anuntate acum pentru prima data, IBM eServer p5-595 si eServer i5-595 sunt cele mai puternice servere cu 64 de procesoare, conform standardelor stabilite in industria de profil.

Acestea reprezinta primele implementari ale liniei de servere IBM POWER5 si ale tehnologiilor Virtualization Engine.

Pe langa p5-595, IBM a lansat si serverul p5-590, care scade considerabil pretul entry-level, pentru clasa de intreprinderi a serverelor UNIX si Linux.

Perfect compatibile cu serverele bazate pe procesoarele existente POWER4, aceste noi servere sustin mii de aplicatii cheie ale Furnizorilor Independenti de Software.

Proiectate pentru consolidarea centrelor de date si clienti intreprinderi mari, sistemele IBM eServer p5-590 si 595 reprezinta o noua generatie in serverele UNIX si Linux pentru clasa de intreprinderi, care determina scaderea costurilor de mentenanta TI si, ca rezultat, schimba datele economice ale procesarii UNIX si Linux.

Noile sisteme ofera de aproape trei ori mai multa performanta si de doua ori capacitatea serverelor de succes eServer pSeries 690 – iar p5-590 are preturi cu 45% mai scazute.

Avand incorporate pana la 64 de procesoare POWER5, eServer p5-595 stabileste noi recorduri pentru sapte dintre standardele din industria de profil, in timp ce p5-590 – cu pana la 32 de procesoare POWER5 – stabileste 3.

Serverul p5-595 a demonstrat cea mai buna performanta totala intr-unul dintre cele mai importante standarde de planificarea resurselor intreprinderii (ERP), SAP SD 2-tier. Serverul p5-595 cu 64 de procesoare a obtinut o performanta de trei ori mai mare fata de serverul Sun 15K cu 104 procesoare pentru Java serving3 – depasind performanta per procesor a serverului Sun cu 490%.

Serverul p5-595 cu 64 de procesoare a obtinut o performanta de doua ori mai mare fata de HP Superdome cu 64 de procesoare, pentru Java serving3 si HPC workloads4, demonstrand o crestere de 116% a performantei per processor fata de Itanium 2 de 1,5 GHz.

De cand a fost lansat initial eServer p5, in 13 iulie 2004, noile sisteme au depasit peste 35 de recorduri pentru numere diferite de procesoare conform standardelor din industria de profil.

Astazi, familia eServer p5 detine locul intai pentru 50 de standarde. Cele mai noi sisteme eServer bazate pe procesoare POWER5 vor fi disponibile incepand cu data de 19 noiembrie 2004.