Vaduva regretatului actor american Christopher Reeve, Dana, a redactat o scrisoare adresata familiei, prietenilor si fanilor celebrului interpret al lui Superman, in care povesteste cum au decurs ultimele ore din viata sotului sau, relateaza CNN. "Ziua de sambata, 9 octombrie, a decurs normal, Chris facand exact ceea ce-i placea sa faca mai mult. (...

) A lasat un mesaj telefonic pentru senatorul John Kerry in care isi exprima sustinerea si il incuraja. A urmarit apoi meciul de hockey al fiului nostru, Will, iar victoria echipei acestuia l-a facut sa fie extrem de fericit si bine dispus. Seara am petrecut-o in familie. A vorbit din nou la telefon iar apoi el si Will au urmarit impreuna un meci de fotbal.

Inainte de a merge la culcare a dorit sa manance una din mancarurile sale favorite, curcan tettrazini", scrie vaduva lui Reeve.

In aceasta scrisoare, ea mai spune ca sotul sau avea un moral extraordinar de bun inainte de moarte si era extrem de incantat in privinta filmului pe care il regizase, "The Brooke Ellison Story". Mai mult, povesteste vaduva, chiar daca uneori avea dureri ingrozitoare, Reeve nu obisnuia sa se planga.

"Comentariile sale referitoare la starea in care se gasea pareau mai mult niste observatii decat plangeri sau nemultumiri", mai scrie Dana Reeve. "Superman" s-a stins din viata duminica, 10 octombrie, "cand corpul sau, slabit de infectiile si mai multe afectiuni care au insotit paralizia acestuia de la umeri in jos, a cedat. (...

) In ciuda faptului ca suferea de atata vreme, la 52 de ani, el a plecat mult prea devreme dintre noi. Si-ar fi dorit sa faca atat de multe lucruri...Avea atatea proiecte pe care isi dorea din tot sufletul sa le duca la bun sfarsit, iar copiii lui aveau extrem de multe de aflat de la el.

Tot ce s-a intamplat cu noi ni se pare extrem, extrem de nedrept, dar, dupa cum stim cu totii, viata poate fi uneori asa", mai scrie vaduva regretatului actor. Ea precizeaza ca, in ciuda dramaticului accident de calarie, din 1995, familia lor a avut ulterior nenumarate momente de fericire.

"In cei noua ani si jumatate de dupa accident, am fost binecuvantati cu multa fericire, veselie si am invatat enorm de multe lucruri impreuna", precizeaza spre final sotia indragitului star de cinema. Reeve a intrat in coma in noaptea de sambata spre duminica (9 spre 10 cotombrie) si a incetat din viata in urma unui atac de cord survenit cateva ore mai tarziu.

Nascut la 25 septembrie 1952, la New York, Reeve era practic un actor necunoscut inainte de prima aparitie in Superman, in 1978, rol care i-a adus celebritatea internationala. El a interpretat acest rol de trei ori.

Casatorit de doua ori si tata a trei copii, Christopher Reeve a ramas paralizat in urma unui accident de calarie, dupa ce calul sau Eastern Express a refuzat sa sara un obstacol si l-a aruncat din sa. Actorului i-au fost fracturate doua vertebre cervicale si i-a fost sectionata maduva spinarii.

Zilele trecute a fost data publicitatii o informatie potrivit careia actorul american Brandon Routh, in varsta de 25 de ani, a fost de acord sa joace rolul lui Superman intr-un nou film, dupa ce turnarea acestuia a fost amanata de mai multe ori. Filmul se va intitula "Superman Returns" si va fi regizat de Bryan Singer, cel care a semnat si "X-Men".