Fara indoiala, partida de astazi de la Constanta, din Grupa A a Ligii Campionilor la handbal masculin, dintre HCM si Vardar Skopje (Macedonia), este vitala pentru parcursul viitor al gruparii de pe litoral in Europa.

Dupa victoria senzationala de saptamana trecuta, 29-27 cu FC Barcelona, elevii lui Aihan Omer viseaza la un nou succes, cu atat mai mult, cu cat macedonenii nu formeaza un team care sa nu poata fi invins. De altfel, constantenii privesc cu incredere, dar si cu realism partida de astazi, fiind convinsi ca un succes ar insemna o sansa extraordinara pentru a ajunge in primavara europeana.

"Dupa ce am invins Barcelona, un esec ar insemna o tragedie pentru noi", a declarat, ieri, directorul executiv al constantenilor, Ali Nurhan. Oaspetii au efectuat, ieri dimineata, un antrenament deschis presei, urmand ca si in aceasta dimineata sa desfasoare unul. Interesul in jurul partidei este deosebit, biletele fiind epuizate inca de ieri.

Vardar Skopje, adversara de astazi a lui HCM in cel de-al 3-lea meci al Grupei A, a sosit, aseara, la Constanta. "Au venit pe un traseu ciudat. Au plecat din Skopje cu autocarul, pana la Sofia. De acolo, au luat avionul pana la Varna, de unde au fost preluati de un autocar de-al nostru, care i-a transportat la Mamaia", a precizat Nicusor Constantinescu, presedintele CA al lui HCM.

"Sper sa avem si noi aceleasi conditii in Macedonia, pentru ca, din cate cunosc, cei de la Vardar nu s-au comportat prea elegant cu cei de la Fibrex, acum doi ani. Daca nu vom avea aceleasi conditii, o sa ne adresam EHF", a mai declarat, ieri, Nicusor Constantinescu.

Referitor la meciul din sezonul 2002-2003, amintirile nu le fac prea multa placere celor care atunci aparau culorile gruparii lui Petru Paleu. Antrenorul Omer Aihan si jucatorii Eremia Paraianu, Adrian Tucanu si Mihai Timofte au mai intalnit pe Vardar in grupele Ligii.

Dupa 38-26 in primul meci, la Bacau, nemtenii au cedat la limita, 25-26 la Skopje, rezultatul - coroborat cu "blatul" dintre nemtii de la Kiel si croatii de la Zagreb (24-28) i-au lasat pe campionii de atunci ai Romaniei in afara "sferturilor".

Meciul de astazi va incepe la ora 17.30 si va fi transmis in direct de Pro TV.