Mutu: Intr-un moment de nebunie, era sa-l pocnesc pe Mourinho!

Dupa ce presa din Marea Britanie a dezvaluit ca Adrian Mutu a iesit pozitiv la un banal test antidoping, intreaga lui viata s-a dat peste cap. Din cel mai popular fotbalist roman, acesta s-a transformat in cel mai hulit component al Nationalei Romaniei.

Ziarele din Albion, precum si cele autohtone, au titrat cu litere de schioapa evolutia "cazului" Mutu, insa "Briliantul" pare suparat doar pe mass-media din tara natala, din moment ce a refuzat orice contact cu jurnalistii romani. Astfel, Adrian a preferat sa acorde un interviu tabloidului britanic "The Sun", acolo unde Laura Andresan l-a "desfiintat" in urma cu doua zile.

Din declaratiile oferite de atacantul roman se intrevede speranta acestuia de a scapa cat mai "ieftin" din acest scandal si de a-si relua cat mai curand activitatea sportiva, in ciuda faptului ca a recunoscut consumul de substante interzise. Un prim pas a fost acela de a-si cere scuze fata de Jose Mourihno.

«Am vrut sa imi cresc performantele sexuale»

"Recunosc ca in focul confruntarii l-am amenintat pe Mourinho si despre ce s-ar intampla daca ar fi venit in Romania. Apoi, intr-un moment de totala nebunie, aproape ca l-am pocnit. Dar acum, sunt mult mai calm si trebuie neaparat sa va spun ca nu am absolut nimic impotriva antrenorului", a declarat pentru "The Sun" sportivul.

In ceea ce priveste recunoasterea consumului de substante interzise, fotbalistul in varsta de 25 de ani se apara, spunand ca a luat ceva, insa doar pentru a-si imbunatati performantele sexuale. "Nu sunt dependent de droguri! Neg categoric acest lucru! Singurul motiv pentru care am luat droguri este pentru ca am dorit sa imi imbunatatesc performantele sexuale.

Poate ca suna ciudat, dar asta este adevarul. Nu consum cocaina, am luat ceva care sa ma faca sa ma simt bine. Va voi spune despre ce este vorba cat de curand", a declarat fotbalistul ziaristilor din Anglia.

«Ar fi mai bine sa joc din nou in Italia»

Dupa cum se stie, la inceputul acestei saptamani, SunSport a relatat, in exclusivitate, ca Mourinho a fost cel care a ordonat controlul antidoping facut lui Mutu, suparat, probabil, de decizia lui Mutu de a lipsi de la antrenamentul lui Chelsea.

Despre relatiile actuale dintre conducerea clubului la care activeaza si Adrian, acesta a marturisit: "Sunt aproape sigur ca Chelsea nu imi va plati salariul in timpul perioadei in care voi fi suspendat. Stiu ca nu ma vor concedia, dar mi-e greu sa cred ca voi mai avea un viitor la Chelsea, asa ca ar fi mai bine pentru mine sa plec sa joc din nou in Italia.

" Mai mult, "Briliantul" promite ca, in curand, sa dea totul pe fata. "Au existat tot soiul de exagerari in ceea ce ma priveste, asa ca voi clarifica totul foarte curand. Intre timp, va trebui sa stau sa astept decizia Federatiei Engleze de Fotbal si a clubului meu", a adaugat fotbalistul roman.

«Am aflat acum care imi sunt prietenii adevarati si care oportunistii!»

Povestea depistarii pozitive a lui Adrian Mutu poate fi considerata, de departe, cea mai grea lovitura pe care a incasat-o acesta in cariera lui. Insa, in aceasta perioada de criza, Mutu a putut vedea care ii sunt adevaratii prieteni si dusmanii. Coechipieri de la Chelsea, dar si de la Nationala i-au luat apararea, iar familia i-a fost un sprijin moral important.

"Sunt bucuros sa vad ca mai exista oameni draguti, care au stat alaturi de mine si m-au ajutat sa trec peste aceste moente, nu ca altii, care incearca doar sa ma distruga. Nu pot decat sa multumesc celor care m-au sprijinit. Oricum, in aceste ultime zile am avut ocazia unica de a vedea care sunt prietenii adevarati.

Acum stiu care sunt acestia si care sunt oportunistii, care sunt alaturi de tine la bine, iar la rau iti intorc spatele!"

Mutu, pentru Gheara: «Poate il dau jos de pe iaht»

Referitor la acest aspect, se pare ca Adrian este suparat pana si pe bunul sau prieten Nicu Gheara, presedintelele executiv al Asociatiei Fotbalistilor Romani. Acesta declarase in urma cu doua zile ca renunta la orice asociere sau colaborare cu internationalul roman Adrian Mutu, in conditiile in care se va dovedi ca acesta a consumat substante interzise.

Mai mult, el a afirmat: "Am crezut ca pot avea incredere in el, insa s-a dovedit ca te mai poti insela". Surse din anturajul "Briliantului" afirma ca Adi a fost suparat de afirmatiile asociatului si prietenului sau, dar si ale celorlalti detractori, spunand: "Se dezic de mine?! Poate o sa-i dau jos de pe iaht".

Este vorba, evident, despre iahtul "Azimute 55", ancorat la Ibiza, despre care se spune ca ii are ca si coproprietari pe cei doi romani, Adrian Mutu si afaceristul Nicu Gheara. De altfel, iahtul nu este singura achizitie comuna a celor doi. Ei mai detin magazinul "Ten Lifes", in Paris, precum si barul "Life" din centrul Bucurestiului.

Ioana Popescu, Elena Schiffer

Gardianul - 23 octombrie 2004

“Mutu nu a dat in mine!”

Dupa ce ProSport a prezentat ieri declaratiile lui Adrian Mutu, acestea au fost preluate ieri si de agentia britanica BBC. Jose Mourinho (foto) a organizat o conferinta de presa in care a dezmintit faptul ca Mutu ar fi vrut sa-l loveasca, informatie preluata si de tabloidele britanice. “Mutu nu a dat in mine, daca asta v-a spus, inseamna ca baiatul asta are cosmaruri.

Nu stiu ce are, dar nu spune adevarul. De cind s-a intors din Cehia, l-am vazut de doua ori. O data lunea, la antrenament, si apoi in cadrul acelei intilniri. Nu au fost disensiuni intre noi”, a comentat tehnicianul lui Chelsea, care a indicat ca Mutu nu ar trebui iertat de Federatia Engleza. adrian.toca@prosport.ro

ProSport - 23 octombrie 2004

Mutu: „Aproape l-am lovit pe Mourinho“

Atacantul Adrian Mutu a declarat ca, intr-un moment de nebunie totala, aproape l-a lovit pe tehnicianul Jose Mourinho, informeaza cotidianul The Sun. „Recunosc faptul ca, intr-un moment al disputei noastre, l-am amenintat pe Mourinho de ceea ce i s-ar putea intampla daca va merge in Romania. Si, intr-un moment de nebunie totala, aproape l-am lovit.

Dar acum sunt mai calm si trebuie sa spun ca nu am nimic cu antrenorul“, a precizat Mutu.

Atacantul roman s-a aratat incantat de sprijinul manifestat de colegii sai de la Chelsea. „Ma bucur sa vad ca exista oameni draguti care nu vor doar sa incerce sa ma distruga. Unii oameni doresc sa ma ajute sa depasesc aceste momente grele. Nu pot decat sa le multumesc si cred ca, in ultimele zile, am avut cea mai mare oportunitate a vietii mele de a vedea care imi sunt adevaratii prieteni.

Acum stiu cine este cu mine in momentele grele si stiu si cine iti intoarce spatele imediat ce dai de necaz“, a precizat Mutu.

Verdictul in acest caz se va da la inceputul saptamanii viitoare, dupa ce Adrian Mutu, asistat de impresar, va fi audiat de Comisia de disciplina a Federatiei Engleze. Pentru a evita o despartire prematura de Chelsea, jucatorul roman a fost de acord cu „suspendarea“ salariului pe perioada in care va sta departe de fotbal.

Cotidianul - 23 octombrie 2004